Det er sommer og (burde være) sol 😀 Rababerne vokser i haverne og sælges i supermarkedet – så det er da tid til en opskrift med rabarber. Og rabarber crumble forbinder jeg bare med sommer og sol! 😉
Antal: 4 personer
Tid: 20 minutter (+ 20 minutter i ovnen)
| Redskaber | Det skal du bruge |
|
Urtekniv Skærebræt
2 plastic skåle 1 lille skål Tærtefad
![]() Spiseske
Deciliterbæger
|
8 rabarber stængler 1 vaniljestang
5 spsk
(eller honning)2,5 dl
![]() 3 dl
![]() 1 dl
1 moden banan
|
Sådan gør du:
- Vask hænder

- Tænd ovnen på 200 grader
- Skyl rabarberne

- Skær dem i skiver (0,5-1 cm tykke)

- Kom dem op i en plasticskål

- Tilsæt 2 spsk

agavesirup

- Halver vaniljestangen, og skrab vaniljekornene ud

- Kom vanilje op i skålen med rabarber og agavesirup

- Bland det godt, og lad skålen stå!
- Find en ny plastik skål frem
- Kom havregryn og kokosmel op i den

- Hak mandler i mindre stykker


- Kom de hakkede mandler op i skålen med havregryn og kokosmel

- Tilsæt 3 spsk


agavesirup

- Mos bananen i en lille skål

- Kom den op i skålen med mandler, havregryn, kokosmel og agavesirup

- Bland det hele godt

- Fordel nu skålen med rabarber over i tærtefadet

- Fordel havregryns blandingen over rababerne


- Kom nu rabarber crumblen i den varme ovn
- Bag den i cirka 20 minutter
- Efter 20 minutter tages rabarber crumblen ud af ovnen
PAS PÅ DU IKKE BRÆNDER DIG – BRUG GRYDELAPPER!

Nu kan du nyde din rabarber crumble. Du kan spise den med som den er, eller spise den med vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche 😛



(eller honning)
