Jul, jul, jul – så skal der også nogle julegodter til! 😛 Julemandens julekugler er nemme at lave, og sundere end mange af de andre julegodter, man får i julen 😉 Og så er de sjove at pynte 😀
Antal: ca. 20 stk alt efter størrelse
Tid: 20-30 minutter
Redskaber:
Deciliterbæger
Deciliterbæger
Spiseske 
Teske 
Minihakker
(eller stavblender)
(eller stavblender)Skål 
Rene hænder 

Lille skål 
Tallerken eller fad 

Det skal du bruge:
1 dl
mandler ![]()
1 dl
kokosmel 
0,5 dl
kakao 
1 tsk
stødt kanel
20 dadler uden sten ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
1 spsk
kokosolie (eller smør) 

PYNT
1 dl
kokosmel 

1 tsk
rød frugtfarve
(og grøn hvis du har)
(og grøn hvis du har)Sølvkugler 
Hakkede mandler 

Du kan helt selv bestemme, hvad du ville rulle dine julekugler i – kun fantasien sætter grænser 😉
Sådan gør du:
- Vask hænder

- Blend mandel og kokosmel så det bliver til mel

- Tilsæt kakao og kanel til mandel- og kokosmel blandingen

- Blend igen

- Tilsæt dadler én efter én og blend til der ikke er flere dadler tilbage

- Til sidst tilsættes kokosolien

- Blend det hele i 1 minut (hvis det er svært at blende – så bland det sammen med dine rene hænder)

- Hæld kokosmel i en lille skål

- Dryp den røde frugtfarve ned i


- Bland det rundt, så kokosmelen bliver rød


- Hæld hakkede mandler i en lille skål
- Hæld sølvkugler i en lille skål

- Form nu massen til små kugler en efter en.

- Når du har formet en kugle, rulles den i en af dine “toppings” og lægges derefter over på tallerkenen
Tip: hvis du synes det er svært, at få pyntet til at sidde fast, så gør dine hænder våde og rul julekuglerne med våde hænder. Så er det meget nemmere! 🙂

- Dette gøres til der ikke er mere tilbage
- Stil tallerkenen/fadet i køleskabet 1-2 timer
- Ryd op i køkkenet 😉
- Efter et par timer kan dine julekugler nydes, eller gemmes til de næste mange juledage 😀
