Det er sommerferie, og der er tid til at lave god mad – også om morgenen 😀 Derfor synes jeg du skal prøve Bambi’s bananpandekager. De er både nemme, sunde og smager rigtig godt 😛
Antal: Cirka 12 små bananpandekager
Tid: 30 minutter
Redskaber:
Deciliterbæger
Teske
Minihakker
Stegepande
Paletkniv
Eventuelt sjove forme
Det skal du bruge:
2 modne bananer
1,5 dl havregryn
2 æg
1 tsk salt
1 tsk salt
0,5 tsk bagepulver
Fedtstof til at stege i (jeg brugte kokosolie)
Sådan gør du:
- Vask hænder
- Bræk bananerne i små stykker (eller skær)
- Kom bananerne i minihakkeren
- Tilsæt havregryn, salt og bagepulver
- Klæk æggene ud i en skål for sig
Så kan du nemlig fjerne skaller
- Tilsæt æggene i minihakkeren
- Blend det hele i 30 sekunder
- Opvarm en pande med fedtstof til middelvarme
- Hæld bananpandekage dejen ned i deciliterbæger
- Bruger du forme, hældes dejen ned i formene til de 0,5 cm tykke
- Lav 3-4 pandekager ad gangen på én pande
- Lad pandekagerne stege i 2-3 minutter
- Væn pandekagerne
- Brug en paletkniv og en grydelap til at vænne formene
Psst: det kan være lidt svært, så få hjælp af en voksen 🙂
- Lad pandekagerne stege 2-3 minutter på den anden side
- Tag dem af panden og over på en tallerken, som du dækker til med folie (så pandekagerne ikke bliver kolde)
- Gentag til der ikke er mere pandekagedej tilbage
- Ryd op i køkkenet 😉
Nu er Bambi’s bananpandekager klar til at blive spist. Spis dem med nøddesmør (nutella), marmelade, lidt sukker eller noget andet godt 😛
Herhjemme kan vi godt lide dem med lidt nøddesmør 😀
Hvad kan du bedst lide at spise dine bananpandekager med?