Antal: 18 stykker | Tid: 20 minutter Hæve-/bagetid: 45 minutter |
Juhuu, fastelavn! Og fastelavn er altså bare lig med fastelavnsboller 😛 Der er måske mange der køber hos dem bagere, men hvad med at lave dem selv? Det er slet ikke så svært 😀
Redskaber | Det skal du bruge |
|
Dejen
Fyld
Glasur
|
Sådan gør du
Dej
- Vask hænder
- Kom mælken i en skål, der kan tåle varme
- Varm mælken 1 minut i mikroovnen
- Kom den lunke mælk i en plasticskål
- Tilsæt gæren
- Rør rundt til gæren er opløst
- Kom smør i en skål, der kan tåle varme
- Varm smøren 1 minut i mikroovnen
- Tilsæt smeltet smør, æg, salt og sukker
- Rør melen i lidt efter lidt
- Når alt melen er tilsat, æltes dejen nu godt
- Lad den stå og hæve i ca. 30 minutter
- Tænd ovnen på 225 grader
- Imens laves fyldet (se nedenfor)
Fyld
- Imens dejen hæver, laves fyldet
- Pisk æg og sukker sammen i en gryde
- Halver vaniljestangen, og skrab kornene ud
- Tilsæt majsstivelse, mælk og vanilje i gryden
- Kog det hele op, mens du pisker i det
- Når det har kogt, skrues ned for varmen
- Fyldet skulle nu gerne være lækkert cremet
- Når dejen har hævet 30 minutter, deles den i to kugler
- Rul hver kugle ud til en firkant (ca 30×30 cm)
- Skær den i 9 firkanter
- Læg en teske fyld på hver firkantens midte
- Luk dejen sammen om fyldet, så det ligner en bolle
Brug eventuelt lidt vand til at samle dem helt, så fyldet ikke flyder ud - Kom din fastelavnsbolle over på en bageplade, med bagepair, med lukningen nedad!
- Gør det samme med resten af dejen
- Pensl dine fastelavnsboller med mælk eller et sammenpisket æg
- Kom nu dine fastelavnsboller i ovnen, og bag dem i 10-15 minutter til de er gyldne
Glasur
- Bland flormelis, vand og evt frugtfarve eller kakao
- Når fastelavnsbollerne er kølet af, kan du pyntet dine fastelavsboller med glasur i alverdens farver 😉
Når du har pyntet dine fastelavnsboller, er de klar til at blive spist!
Synes du ikke de smager godt?? 😛