Antal: 16-18 stk | Tid: 20 minutter (+ 13 minutters bagetid) |
Gulerods minimuffins er lækre, små muffins som kan spises i en mundfuld. Så er de ovenikøbet nemme at lave, og uden tilsat sukker – det kan vores maver godt lide 😛
Skulle du komme til at bage flere end der lige skal spises med det samme, kan du lade vær at komme frosting på dem allesammen, og fryse nogle af dem ned. Så skal de bare tø op næste gang du har lyst til nogle gulerods minimuffins – smart, ikk’? 😀
Redskaber | Det skal du bruge |
|
Gulerodsmuffins
Frosting
|
Sådan gør du:
Gulerodsmuffins
- Vask hænder
- Tænd ovnen på 180 grader
- Fjern stenene fra dadlerne
- Kom dadlerne i minihakkeren/blenderen
- Blend dem indtil det er helt cremet
OBS: skyl minihakkeren/blenderen inden du bruger den igen - Kom de blendede dadler over i en stor plasticskål
- Tilsæt æg og smør
- Rør det sammen
- Skyl gulerødderne (og evt skræl dem)
- Riv dem på et rivejernet
- Kom revet gulerod over i den store plasticskål.
- Rør godt rundt
- Kom havregryn og mandler i en minihakker/blender
- Blend til havregryn og mandler er melet
- Kom det over i en plasticskål
- Tilsæt kanel, bagepulver og salt
- Bland det godt sammen
- Kom blandingen af mel, kanel, bagepulver og salt over i den store plasticskål med dadler, æg og gulerødder
- Bland det hele godt sammen
- Kom nu 1,5-2 spsk af kageblandingen op i hver minimuffinform
- Bag dine muffins i 13 minutter
Pssst: du kan også lave det som gulerodskage. Så skal du bare komme kageblandingen i en smurt springform, og bage den 45 minutter i stedet for 25-30 minutter.
Frosting
- Kom flødeost, agavesirup, vaniljepulver og citronsaft i i en skål
- Rør godt rundt
- Når dine gulerodmuffins er færdige med at bage, og har kølet, kan de pyntes med din frosting
Og så er dine gulerodsmuffins klar til at blive serveret. 😀