Antal: 4 personer | Tid: 30-40 minutter |
Denne her lækre pasta ret med oksekød i flødesauce er altså så lækkert! Og så tager det heller ikke særlig lang tid at lave 😀 Opskriften er med en masse billeder, så selv de allermindste kan være med.
Redskaber:
Urtekniv
Skærebræt
Kniv til kødet
1 stor gryde
1 wokpande (eller en gryde)
Skål
Grydeske
Spiseske
Hvidløgspresser
Pastaske
Det skal du bruge:
500 g oksekød (2 store bøffer, eller 4 mindre)
1 bakke champignon
1 stort løg (eller 2 små)
1 stort løg (eller 2 små)
1 fed hvidløg
5 dl fløde (jeg brugte OMA 4% madlavningsfløde)
2 tsk salt
1 tsk peber
1 tsk peber
1 pakke fuldkorns spaghetti eller pasta
15 dl vand
15 dl vand
Sådan gør du:
Oksekød sauce:
- Vask hænder
- Skær kødet i tern
- Kom panden på kogeblus
- Steg kødet i cirka 5 minutter til det er brunt
- Tilsæt salt
- Stil kødet til side i en skål
- Skyl champignoner
- Skær champignoner i mindre stykker
- Pil løget og skær det i skiver
- Steg løg i champignoner til løgene er blevet bløde
- Pres hvidløget ned i
- Tilsæt fløde
- Tilsæt nu kødet, og bland godt
- Skru ned for varmen og lad det simre mens du koger din pasta
Pasta:
- Kom vand i gryden
- Kom 2 tsk salt i gryden
- Stil gryden på et kogeblus
- Tænd for kogeblusset
- Kom låg på gryden, så går det hurtigere
- Når vandet koger, kommes pastaen i – få hjælp af en voksen!
PAS PÅ DU IKKE BRÆNDER DIG PÅ DET VARME VAND! - Pastaen skal nu koge i 8-10 minutter
Hvis det er frisk pasta/spaghetti skal det kun koge i 3 minutter - Hæld vandet fra i en si
- Ryd op i køkkenet 😉
Når pastaen har kogt, er din pasta med oksekød og flødesovs klar til at blive spist.
Herhjemme bliver det spist på ingen tid, fordi det smager så skønt! 😛
Du kan prøve at komme lidt rucola og parmesanost på toppen. Det er også lækkert 😀