| Antal: 10-12 stykker | Tid: 40 minutter (+1 times hævning) |
De her gulerodsboller er mega lækre. De er luftige og bløde, og smager helt fantastisk. Også er de nemme at lave 😀
| Redskaber | Det skal du bruge |
|
|
Sådan gør du:
- Vask hænder

- Kom det lunkne vand ned i en skål
- Kom gær i
- Når gæren er opløst i vandet, tilsættes salt og honning
- Tilsæt revet gulerødder, hørfrø og rugmel
- Tilsæt nu rugmel
- Bland det hele godt rundt
- Tilsæt hvedemel lidt ad gangen indtil det er en tyk grød
OBS! Er dejen ikke som tyk grød, skal du komme lidt mere mel i – ellers bliver bollerne helt flade 😉
- Rør godt rundt i et par minutter
TIP: har du røremaskine, så rør dejen i 5 minutter på røremaskinen - Dæk nu dejen til med et fugtig viskestykke
- Lad dejen hæve 1 time
- Tænd ovnen på 180 grader
- Efter bollerne har hævet 1 time, skal dejen nu formes til boller
- Form 10-12 boller ved hjælp af en spiseske
Pssst: det er nemmere hvis du dypper skeen i noget vand mellem hver bolle du former! - Når ovnen er varm, sættes bollerne ind i ovnen
- Nu skal de bare bage i 30 minutter
- Imens de bager, rydder du op i køkkenet 😉
Når gulerodsbollerne er færdige med at blive bagt, skal de lige køle lidt af. Så er de klar til at blive spist. Du kan eventuelt gemme nogle til madpakken, eller kommer nogle i fryseren, hvis de ikke allesammen bliver spist. Så har du til en anden gang 😀
