Antal: Cirka 12 stykker | Arbejdstid: 20 minutter Hviletid: 30 minutter Bagetid: 8-10 minutter |
Hindbærsnitter er virkelig et hit herhjemme. Og forståeligt nok – de smager virkelig også godt 😀 Og så er de endda rigtig nemme at lave 🙂
Redskaber | Ingredienser |
|
Dej
Fyld
Glasur
|
Sådan gør du
- Vask dine hænder
- Halver vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud
- Mas vaniljekornene med 1 spiskeske flormelis, så kornene bliver skilt ad
- Kom vaniljekornene ned i en skål
- Tilsæt flormelis, smør, hvedemel og bagepulver
- Brug dine rene hænder til at smuldre smøret i melet
- Når det ligner brødkrummer, tilsættes vand
- Ælt dejen til den er ensartet og det er en stor klump
- Sæt den i køleskabet i 30 minutter
- Når de 30 minutter er gået, tændes ovnen på 200 grader
- Tag dejen ud af køleskabet
- Drys lidt mel ud på bordpladen og rul din dej ud til den er cirka 0,3-0,5 mm
- Brug din udstikker til at stikke hindbærsnitterne ud
- Der skal to stykker til én hindbærsnitte
- Restdejen rulle du ud igen og stikkes ud
- Når du har udstukket 24 hindbærsnitter, kommer du dem på en bageplade med bagepapir – der er plads til 12 på en bageplade
- Når ovnen er klar, kommer du den første omgang hindbærsnitter i ovnen
- Sæt uret til 8 minutter – er hindbærsmitterne gyldne på toppen efter 8 minutter, tages de ud, ellers giver du dem 2 minutter mere
- Når første omgang er taget ud, sætter du den næste omgang i ovnen
- Imens rører du flormelis og pasteuriseret æg sammen
- Når alle dine hindbærsnitter har været i ovnen og er kølet af, skal de pyntes.
- Kom hindbærmarmelade på halvdelen af hindbærsnitterne (1-2 tsk på hver hindbærsnitte), og kom herefter den anden halvdel hindbærsnitter ovenpå
- Pynt nu med glasur og krymmel
- Ryd op i køkkenet 😉
Nu er dine hindbærsnitter klar til at blive spist. Får du ikke spist dem allesammen, kan du gemme dem i en plasticbøtte 🙂