Antal: cirka 12 | Tid: 20 minutter (+ 3,5 times hævetid) |
De her bamseboller er både bløde at se på og bløde at spise – også er de også ret søde, synes jeg 😉
Redskaber | Det skal du bruge |
|
|
Sådan gør du
- Vask hænder
- Tag smør ud af køleskabet
- Kom det lunkne vand ned i en skål
- Kom gær i
- Når gæren er opløst i vandet, tilsættes salt og honning
- Tilsæt nu havregryn og halvdelen af hvedemelen
- Bland det hele godt rundt
- Tilsæt nu hvedemelen lidt efter lidt
- Når dejen er æltet sammen, ælter du til sidst det bløde smør ind i dejen til den er blød og smidig
TIP: du kan se om den æltet godt nok ved at trykke en finger ned i dejen. Hvis hullet forsvinder igen, er den æltet nok 🙂 - Kom dejen tilbage i skålen
- Gør viskestykket vådt og dæk skålen med det
- Lad dejen hæve 1-2 timer
- Ryd imens op i køkkenet 🙂
- Når dejen har hævet 1 time former du 12 boller ved at lave en stor klump, to små (som skal være ørerne) og til sidst en hel lille klump dej til næsen.
- Stik rosiner i som øjne og på næsen.
- Læg igen viskestykket over bollerne, og lad dem hæve 1 time mere
- Imens tænder du ovnen 175 grader varmluft
- Slå ægget ud i lille skål
- Pisk det sammen
- Pensl nu bamsebollerne med det sammenpiskede æg
- Sæt dem i ovnen i 15-20 minutter. Tjek dem efter 15 minutter – hvis de stadig er helt blege og meget bløde, skal de have lidt mere. Er de gyldenbrune, er de færdige.
- Ryd køkkenet op
Når dine bamsebolle er blevet gyldebrune og er kommet ud af den varme ovn, er de klar til at blive spist. Spis dem som de er, eller kom lidt smør på 😛