NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Ikke kategoriseret

BAMSEBOLLER

Antal: cirka 12 Tid: 20 minutter (+ 3,5 times hævetid)

De her bamseboller er både bløde at se på og bløde at spise – også er de også ret søde, synes jeg 😉 

Redskaber Det skal du bruge
  • Deciliterbæger
  • Spiseske
  • Teske
  • Stor skål
  • Grydeske
  • Rivejern
  • Husholdningsfilm
  • Viskestykke
  • Bageplade
  • Bagepapir
  • Viskestykke
  • Lille skål
  • Pensel
  • 5 dl lunkent vand
  • 50 g gær
  • 3 spsk honning (eller sukker)
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk salt 
  • 4 spsk smør i stuetemperatur
  • 13 dl hvedemel 
  • Rosiner
  • 1 æg

 

 

Sådan gør du

  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Tag smør ud af køleskabet
  3. Kom det lunkne vand ned i en skål
  4. Kom gær i
  5. Når gæren er opløst i vandet, tilsættes salt og honning
  6. Tilsæt nu havregryn og halvdelen af hvedemelen 
  7. Bland det hele godt rundt
  8. Tilsæt nu hvedemelen lidt efter lidt
  9. Når dejen er æltet sammen, ælter du til sidst det bløde smør ind i dejen til den er blød og smidig
    TIP: du kan se om den æltet godt nok ved at trykke en finger ned i dejen. Hvis hullet forsvinder igen, er den æltet nok 🙂
  10. Kom dejen tilbage i skålen
  11. Gør viskestykket vådt og dæk skålen med det
  12. Lad dejen hæve 1-2 timer
  13. Ryd imens op i køkkenet 🙂
  14. Når dejen har hævet 1 time former du 12 boller ved at lave en stor klump, to små (som skal være ørerne) og til sidst en hel lille klump dej til næsen.
  15. Stik rosiner i som øjne og på næsen.
  16. Læg igen viskestykket over bollerne, og lad dem hæve 1 time mere
  17. Imens tænder du ovnen 175 grader varmluft
  18. Slå ægget ud i lille skål
  19. Pisk det sammen
  20. Pensl nu bamsebollerne med det sammenpiskede æg
  21. Sæt dem i ovnen i 15-20 minutter. Tjek dem efter 15 minutter – hvis de stadig er helt blege og meget bløde, skal de have lidt mere. Er de gyldenbrune, er de færdige. 
  22. Ryd køkkenet op

 

Når dine bamsebolle er blevet gyldebrune og er kommet ud af den varme ovn, er de klar til at blive spist. Spis dem som de er, eller kom lidt smør på 😛

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.