Antal: ca. 30 stk alt efter størrelse | Tid: 20-30 minutter (+2-3 timer i køleskabet og 5 minutters bagetid) |
Brunkage figurer er mega julet – og hvem kan ikke lide selv at formen og vælge flotte figurer til ens brunkager? 😀 Brunkage dejen skal dog lige stå et par timer i køleskabet, inden dejen kan bruges. Så lav dejen i god tid 😉
Redskaber | Ingredienser |
Deciliterbæger (dl)
Teske (tsk)
Gryde
Skål
Grydeske
Kagerulle
Bageplade Bagepapir
Tallerken eller fad
|
200 g smør 2 dl lys sirup 2 1/4 dlsukker 8 dlhvedemel + mel til bordet 1 spsk natron 1 tsk vand 1 tsk kanel 1 tsk stødt ingefær 1 tsk kardemomme Glasur: |
Sådan gør du:
- Vask hænder
- Kom smør, sirup og sukker i en gryde
- Sæt den på kogepladen, og tænd for middel varme
- Når smøret er smeltet, tages gryden af varmen
- Vent til det er kølet af
- Imens det køler af, blandes krydderierne
- Kom natron ned i en stor plasticskål
- Tilsæt vand
- Bland det rundt
- Tilsæt nu kanel, stødt ingefær og kardemomme
- Bland det hele rundt
- Tilsæt hvedemel
- Bland det hele rundt
- Når smør-massen er kølet tilsættes smør-massen i plasticskålen med hvedemel
- Bland det hele rundt til det er en fast dej
- Kom sølvpapir over plasticskålen
- Kom brunkage dejen i køleskabet et par timer
- Når brunkage dejen har været i køleskabet et par timer, rulles dejen ud på et stykke bagepapir eller meldrysset bord
- Tænd ovnen på 175 grader
- Brug nu forskellige forme og tryk dem ned i dejen
- Rest dejen ruller du ud igen, og trykker flere figurer
- De trykte figurer, kommes over på en bageplade med bagepapir
- Kom bagepladen med brunkager i den varme ovn i cirka 7-10 minutter (til de er blevet lidt mørkere)
HOLD ØJE MED BRUNKAGERNE – DET ER MEGET FORSKELLIGT HVOR LÆNGE DE SKAL HAVE - Når de har været i ovnen i cirka 7 minutter, skal de bare køle af inden de kan pyntes med glasur
- Når alle brunkage figurerne er pyntet med glasur, skal de lige hvile til glasuren er størknet
- Imens ryddes op i køkkenet 😀
Nu er glasuren størknet, og du kan nu spise dine egne, hjemmelavede brunkager 😛