Antal: ca. 40 stk | Tid: 30 minutter (+2-3 timer på køl) |
Jødekager er endnu en god småkage i julen – og den er faktisk ret nem at lave. Også smager de jo bare godt 😀
Redskaber | Det skal du bruge |
Deciliterbæger (dl)
![]() Teske (tsk)
![]() Skål
![]() Grydeske
![]() Bageplade Bagepapir
![]() Tallerken eller fad
![]() |
150 g smør 0,5 tsk 1 dl 3,5 dl 1 æg Pynt
0,5 dl 1 æg Eventuelt mandelsplitter |
Sådan gør du
- Vask hænder
- Bland 3,5 dl mel og hjortetaksalt i en plasticskål
- Tilsæt smørret
- Brun dine rene hænder til at smuldre smørret i melet
- Når smøret er smuldret, tilsættes sukker og 1 æg
- Brug igen dine hænder til at samle dejen
Hvis dejen er svær at samle, bruger du lidt ekstra hvedemel (start med en skefuld) til dejen kan samles - Når dejen er samlet, kommes sølvpapir over
Du kan evt forme pølserne allerede inden du kommer det i køleskabet - Sæt dejen i køleskabet et par timer
- Når dejen har været i køleskabet et par timer, tændes ovnen på 200 grader
- Rul dejen ud til en pølse på cirka 5-6 centimeter
- Skær nu tynde skiver (et par millimeter) jødekager af dejen
- Kom dem over på en bageplade med bagepapir
- Pensl jødekagerne med et sammenpisket æg
- Drys med kanelsukker og eventuelt mandelsplitter
- Kom jødekagerne i den varme ovn i 7-10 minutter. De tages ud, når de er blevet gyldenbrune
- Ryd op i køkkenet 🙂
Når dine jødekager har kølet af, er de klar til at blive spist – og de er bare gode 😛
Gem jødekagerne i en bøtte, så du har dem til resten af december 😀