NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Aftensmad

BUTTERNUT SQUASH/SPINAT PASTA

Antal: Til 4 personerTid i alt:   70 minutter

Cremet butternut squash/spinat pasta er en helt perfekt ret her til efteråret og vinteren. Det smager dejligt, og er en god ret at lune sig på 😀 Den kan serveres med hjemmebagt brød, eller bare som den er 😛

Redskaber Det skal du bruge
  • 2 gryder
  • Bagerist
  • Deciliterbæger (dl)
  • Teske
  • Grydeske
  • Hvidløgspresser
  • 1 stor butternut squash (er de små, skal du bruge 2)
  • 1,5 dl mælk
  • 4 håndfulde frisk spinat
  • 0,5 tsk paprika
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 tsk peber
  • 5 dl fuldkorns pasta
  • 10 dl vand
 

Sådan gør du:

  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Tænd ovnen på 200 grader
  3. Skær butternut squashen over på midten
  4. Skær hver halvdel i 4 skiver på langs
  5. Skær hver skive i 3 dele
  6. Kom butternut squash stykkerne over på en bagerist, eller en bageplade med bagepapir
    IMG_6971
  7. Kom dem i ovnen i 30-35 minutter
  8. Efter 30 minutter kan du bruge en gaffel til at tjekke om de færdige.
    Er de bløde, er de færdige. Ellers giv dem 5 minutter mere 🙂
  9. Tag butternut squashen ud af ovnen
    IMG_6973
  10. Nu skal pastaen koges
  11. Hæld vand i en gryde, og stil den på kogeblusset
  12. Tilsæt salt
  13. Kom låg på gryden – så koger vandet hurtigere!
  14. Tænd for kogeblusset
  15.  Når vandet koger kommer du pastaen i
    PAS PÅ DU IKKE BRÆNDER DIG PÅ DET VARME VAND!
  16. Skru lidt ned for kogeblusset, så det ikke koger over. Så kommer der nemlig kogende vand ud over det hele.
  17. Lad pastaen koge 8-10 minutter
  18. Imens skærer de skrællen af butternut squash stykkerne
  19. Kom butternut squash stykkerne (uden skræl) over i en stor gryde
  20. Tilsæt mælk, salt, peber og paprika
  21. Brug en hvidløgspresser, og pres hvidløget ned i gryden
  22. Brug en stavblender til at blender butternut squashen til mos
  23. Tjek om pastaen er færdig med at koge
    Hvis den er færdig med at koge, hældes vandet fra
  24. Tænd for blusset på middel varme (midt i mellem det laveste og højeste)
  25. Lad det simre i 5 minutter under omrøring
  26. Skyl spinaten
  27. Tilsæt spinat i gryden med butternut squash mosen
  28. Bland det hele godt rundt
  29. Lad det simre 5 minutter mere
  30. Hæld den kogte pasta over i gryden med butternut squash og spinat
  31. Bland det hele godt sammen
  32. Ryd op i køkkenet 😉

IMG_6982

Nu kan din butternut squash/spinat pasta ret serveres 😛
Og, som de fleste andre retter, kan den her også tages med i madpakken dagen efter og spises kold 😀

IMG_6984

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.