Antal: Til 4 personer | Tid i alt: 70 minutter |
Cremet butternut squash/spinat pasta er en helt perfekt ret her til efteråret og vinteren. Det smager dejligt, og er en god ret at lune sig på 😀 Den kan serveres med hjemmebagt brød, eller bare som den er 😛
Redskaber | Det skal du bruge |
|
|
Sådan gør du:
- Vask hænder
- Tænd ovnen på 200 grader
- Skær butternut squashen over på midten
- Skær hver halvdel i 4 skiver på langs
- Skær hver skive i 3 dele
- Kom butternut squash stykkerne over på en bagerist, eller en bageplade med bagepapir
- Kom dem i ovnen i 30-35 minutter
- Efter 30 minutter kan du bruge en gaffel til at tjekke om de færdige.
Er de bløde, er de færdige. Ellers giv dem 5 minutter mere 🙂 - Tag butternut squashen ud af ovnen
- Nu skal pastaen koges
- Hæld vand i en gryde, og stil den på kogeblusset
- Tilsæt salt
- Kom låg på gryden – så koger vandet hurtigere!
- Tænd for kogeblusset
- Når vandet koger kommer du pastaen i
PAS PÅ DU IKKE BRÆNDER DIG PÅ DET VARME VAND! - Skru lidt ned for kogeblusset, så det ikke koger over. Så kommer der nemlig kogende vand ud over det hele.
- Lad pastaen koge 8-10 minutter
- Imens skærer de skrællen af butternut squash stykkerne
- Kom butternut squash stykkerne (uden skræl) over i en stor gryde
- Tilsæt mælk, salt, peber og paprika
- Brug en hvidløgspresser, og pres hvidløget ned i gryden
- Brug en stavblender til at blender butternut squashen til mos
- Tjek om pastaen er færdig med at koge
Hvis den er færdig med at koge, hældes vandet fra - Tænd for blusset på middel varme (midt i mellem det laveste og højeste)
- Lad det simre i 5 minutter under omrøring
- Skyl spinaten
- Tilsæt spinat i gryden med butternut squash mosen
- Bland det hele godt rundt
- Lad det simre 5 minutter mere
- Hæld den kogte pasta over i gryden med butternut squash og spinat
- Bland det hele godt sammen
- Ryd op i køkkenet 😉
Nu kan din butternut squash/spinat pasta ret serveres 😛
Og, som de fleste andre retter, kan den her også tages med i madpakken dagen efter og spises kold 😀