Falafler er en slags vegetarisk frikadelle. De smager virkelig godt, og helt geniale i madpandekager og pitabrød 😀 Desuden er de hammer sunde – i hvert fald den her version. Man kan nemlig også friturestege falafler, men så er de lige pludselig ikke så sunde mere 😉
Antal: Cirka 20-25 falafler
Tid: 15 minutter (+ cirka 20 minutter i ovnen)
Redskaber:
- Spiseske (spsk)
- Teske (tsk)
- Minihakker
- Bageplade
- Bagepapir
- Skåle til falafler og grøntsager
Det skal du bruge:
Falafeler:
- 1 dåse kikærter (240 g)
- 1 fed hvidløg
- 1 lille løg
- 4 spsk rasp
- 1 æg
- 1,5 tsk stødt spidskommen
- 1 lille kartoffel
- 1 tsk salt
Tilbehør:
- 4 fuldkorns madpandekager eller 4 fuldkorns pitabrød (find opskrift her)
- 2 tomater
- 0,5 agurk
- Hjertesalat
- Cremefraiche dressing (find opskriften her)
Sådan gør du:
- Vask hænder
- Tænd ovnen på 200 grader
- Pil løget
- Skræl kartoflen
- Riv kartoflen
- Pres al saften ud af det revet kartoffel
- Kom kikærter, hvidløg, løg, revet kartoffel, rasp, æg, spidskommen og salt i en minihakker
- Blend det hele til der ikke er nogle klumper i
- Kom bagepapir på en bageplade
- Bruge en spiseske til at forme dine falafler helt runde
- Kom de formede falafler over på bagepladen
- Når alle falafler er formet, kommes de ind i den varme ovn
- Nu skal de bages i cirka 20 minutter til de gyldenbrune
- Imens ordnes grøntsagerne
- Skyl alle grøntsagerne
- Skær ud i mindre stykker
- Kom det i små skåle
- Varm madpandekagerne eller pitabrødene 1 minut i mikroovnen
- Ryd op i køkkenet 😉
- Når falafler har fået 20 minutter tages de ud, og kommes i en skål
Nu er dine falafler færdige. Fyld din madpandekage eller pitabrød med falafler, grøntsager og cremefraiche dressing 😛
Det smager virkelig godt. Resterne bruger jeg i madpakken dagen efter 🙂