Antal: 12-15 boller alt efter størrelse | Arbejdstid: 15 minutter Tid i alt: 1 dag og 20 minutter |
Koldhævede grovboller er en sikker vinder stort set hver weekend hjemme hos os – fordi det er SÅ nemt! Dejen laves om aftenen, bollerne formes om morgenen – på den måde kan du lave lækre, nybagte boller på en travl morgen eller bare en morgen, hvor man gerne vil have nybagte, varme boller i en fart 😀
Redskaber | Det skal du bruge |
|
|
Sådan gør du
- Vask hænder
- Kom det lunkne vand ned i en skål
- Kom gær i
- Når gæren er opløst i vandet, tilsættes salt og honning
- Tilsæt nu havregryn og rugmel
- Bland det hele godt rundt
- Tilsæt hvedemel lidt ad gangen
- Bland det hele godt rundt til det er en tyk grød!
OBS! Er dejen ikke som tyk grød, skal du komme lidt mere mel i – ellers bliver bollerne helt flade 😉 - Drys kerner og frø ud over bolledejen
- Dæk nu dejen til, først med husholdningsfilm, derefter et viskestykke
- Stil dejen i køleskabet natten over
- Morgenen efter tænder du ovnen på 250 grader varmluft
- Form bollerne ved hjælp af en spiseske.
Pssst: det er nemmere hvis du dypper skeen i noget vand mellem hver boller du former! - Når ovnen er varm, sættes bollerne ind i ovnen
- Skru med det samme ned på 225 grader varmluft
- Nu skal de bare bage i 15 minutter
Når bollerne har været 15 minutter i ovnen, er de færdige. Lækre sprøde uden på, og luftige, svampede indeni. MUMS! Kom lidt smør og/eller ost på din nybagte bolle! 😛