NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Morgenmad Til madpakken

KOLDHÆVEDE GROVBOLLER

Koldhævede grovboller
Antal: 12-15 boller alt efter størrelseArbejdstid: 15 minutter
Tid i alt: 1 dag og 20 minutter

Koldhævede grovboller er en sikker vinder stort set hver weekend hjemme hos os – fordi det er SÅ nemt! Dejen laves om aftenen, bollerne formes om morgenen – på den måde kan du lave lækre, nybagte boller på en travl morgen eller bare en morgen, hvor man gerne vil have nybagte, varme boller i en fart 😀

Redskaber Det skal du bruge
  • Deciliterbæger
  • Spiseske
  • Teske
  • Stor skål
  • Grydeske
  • Husholdningsfilm
  • Viskestykke
  • Bageplade
  • Bagepapir
  • 5 dl lunkent vand
  • 25 g gær (0,5 pakke)
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk salt
  • 1 dl blandede frø og kerner 
  • 2 dl havregryn
  • 3-4 dl rugmel (eller grahamsmel)
  • 4 dl hvedemel

Sådan gør du

  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Kom det lunkne vand ned i en skål
  3. Kom gær i
  4. Når gæren er opløst i vandet, tilsættes salt og honning
  5. Tilsæt nu havregryn og rugmel
  6. Bland det hele godt rundt
  7. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen
  8. Bland det hele godt rundt til det er en tyk grød!
    OBS! Er dejen ikke som tyk grød, skal du komme lidt mere mel i – ellers bliver bollerne helt flade 😉
  9. Drys kerner og frø ud over bolledejen
  10. Dæk nu dejen til, først med husholdningsfilm, derefter et viskestykke
  11. Stil dejen i køleskabet natten over
  12. Morgenen efter tænder du ovnen på 250 grader varmluft
  13. Form bollerne ved hjælp af en spiseske.
    Pssst: det er nemmere hvis du dypper skeen i noget vand mellem hver boller du former!
  14. Når ovnen er varm, sættes bollerne ind i ovnen
  15. Skru med det samme ned på 225 grader varmluft
  16. Nu skal de bare bage i 15 minutter

Når bollerne har været 15 minutter i ovnen, er de færdige. Lækre sprøde uden på, og luftige, svampede indeni. MUMS! Kom lidt smør og/eller ost på din nybagte bolle! 😛

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.