Antal: cirka 50 pebernødder | Tid: 30 minutter (+2-3 timer i køleskab) |
Jul, jul, jul – det er skønt! Og det indbyder til julebag og julehygge. Pebernødder er en hyggelig ting at lave – og der kommer masser af dem 😛
Husk at lave pebernødderne i god tid, da de også skal i køleskabet noget tid. Bliver du presset på tid kan du kommer dejen i fryseren i 30 minutter i stedet for 🙂
Redskaber |
Det skal du bruge |
Deciliterbæger (dl)
Teske (tsk)
Skål
Grydeske
Rivejern
Bageplade Bagepapir
Kniv
Tallerken eller fad
|
125 g blødt smør 1,5 dl sukker 0,5 dl piskefløde 0,5 tsk friskrevet ingefær 0,5 tsk stødt kardemomme 0,5 tsk kanel 0,5 tsk bagepulver 0,5 tsk natron 4 dl hvedemel |
Sådan gør du
- Vask hænder
- Tænd ovnen på 200 grader
- Kom smør og sukker i en plastic skål
Er smøren ikke blød, kan du komme den 20 sekunder i mikroovnen - Bland det hele godt rundt
- Tilsæt piskefløde og bland
- Tag en ny plasticskål
- Riv ingefær, så der er en 0,5 tsk
- Kom nu ingefær, kardemomme, kanel, bagepulver, natron og hvedemel ned i skålen
- Bland det hele godt rundt
- Nu hælder du alle de tørre ingredienser over i skålen med sukker, smør og piskefløde
- Nu skal det hele bare røres og æltes sammen, til der ikke er nogle klumper i dejen
- Kom bagepapir på en bageplade
- Når dejen er færdig, tager du en håndfuld dej og ruller ud til en lang pølse (cirka 1 cm bred)
- Skær nu små pebernødder som er 1cm*1cm
De ser meget små ud, men de hæver meget i ovnen! - Kom de færdige pebernødder over på bagepladen med bagepapir
Sørg for at der er lidt afstand mellem pebernødderne - Når bagepladen er fyldt, kommes første omgang i ovnen
- Bag dem i 8 minutter
- Imens laver du næste omgang på et nyt stykke bagepapir
- Sådan fortsætter du til der ikke er mere pebernødde dej
- Til sidst ryddes op i køkkenet 🙂
Nu kan du spise dine pebernødder – er de ikke bare gode? 😛
Hvis du har julekage-dåse derhjemme, kan du komme dem ned i den. Ellers kan du også komme dem ned i en plasticbeholder eller en plasticpose 😀