Antal: 16 pølsehorn | Tid i alt: 2 timer |
Pølsehorn er bare lækkert! De her pølsehorn er med fuldkorns hvedemel, så de mætter godt og giver dig en masse god energi. Og så er de gode til madpakken 😎
Redskaber | Det skal du bruge |
En gryde
En grydeske
Et deciliterbæger
En spiskeske
En teske
En kagerulle
En kniv
En pensel
|
16 brunchpølser 0,5 pakke gær 2 dl mælk
1 spsk honning
1 tsk salt 2 spsk smør 2 dl fuldkorns hvedemel 4 dl hvedemel 3 spiskeskeer ketchup 1 æg til pensling
Rene hænder
|
Sådan gør du
1. Vask hænder
2. Smelt smør med mælk i en gryde
OBS: Sørg for at mælken er lunken, inden du går videre til næste punkt
3. Kom smuldret gær i gryden
4. Kom honning og salt i gryden
5. Kom først fuldkorns hvedemelen ned i gryden
Tilsæt derefter hvedemelen lidt efter lidt
Tilsæt derefter hvedemelen lidt efter lidt
6. Kom dejen ud på et meldrysset bord og brug dine rene hænder til at ælte dejen
7. Lad dejen hæve 1 time med et fugtigt viskestykke
8. Efter hævning: Del dejen i to
9. Rul hver halvdel til en cirkel, ca 30 cm, med en kagerulle
10. Fordel ketchup på den ene cirkel
Hvis du gerne vil have ketchup i alle dine pølsehorn, bruger du dobbelt så meget ketchup og fordeler ketchup på begge cirkler 🙂
11. Skær begge cirkler i 8 trekanter – så det faktisk nærmest ligner en pizza
13. Læg en pølse på den brede ende af trekanten
12. Rul dejen om pølsen
13. Dæk pølsehornene med et fugtigt viskestykke
14. Pølsehornene skal nu hæve i 30-60 minutter
15. Imens tænder du ovnen på 200 grader
16. Pensl pølsehørnene med æg
17. Bag dem i ovnen i cirka 12 minutter
18. Lad dem køle af
19. Ryd op i køkkenet 😉
NU kan du spise dine egne, hjemmelavede, lækre pølsehorn 😆