Antal: 50 stykker (alt efter størrelse) | Tid: 45 minutter (+ afkøling) |
Så kommer opskriften på saltkarameller – der var mange der efterspurgte en opskrift, så her kommer den 😛
Du kan lave med eller uden salt. Uden salt er det bare almindelige flødekarameller. Du kan også tilsætte lakridspulver i stedet for salt for at få lakrids karameller. 🙂
Opskriften er heldigvis dejlig nem.
Redskaber | Det skal du bruge |
Deciliterbæger (dl) |
5 dl piskefløde |
Sådan gør du
- Bland piskefløde, sukker og sirup i en stor gryde
- Sæt gryden over på blusset og tænd for varmen
Jeg tændte til 8 ud af 9 på mit komfur - Rør rundt indtil karamelmassen koger op
- Når karamelmassen koger, skruer du ned for varmen
Jeg skruede ned til 5 ud af 9 på mit komfur - Nu skal karamelmassen stå og koge
- Rør rundt hvert 5. minut
Det er muligt du skal røre oftere. Hvis karamelmassen koger over, skruer du ned for varmen - Karamelmassen skal koge cirka 30-40 minutter indtil den er blevet tyk, gylden brun og sej. Det skal være så massen slipper bunden, når du rører
TIP: test om karamelmassen er klar ved at dyppe en teske i massen. Når det køler af, skal det meget gerne blive tykt som karamel. Ellers skal det koge nogle minutter mere. - Når karamelmassen er tyk og sej, tilsætter du salt og rører rundt
- Beklæd det ildfaste fad med bagepapir
- Hæld nu karamelmassen ned i det ildfaste fad med bagepapir
- Drys lidt flagesalt ud over
- Nu skal det bare stå nogle timer, indtil karamel massen er blevet fast
TIP: du kan også stille den i køleskabet i en halv times tid - Når din saltkaramel er blevet fast, skærer du den i små firkanter
- Du kan eventuelt pakke din karameller ind i bagepapir ved første at rulle karamellerne i flormelis, også rulle dem ind i små stykker bagepapir
OBS: Det er vigtigt at rulle dem i flormelis først, ellers klistrer de fast til bagepapiret - Ryd op i køkkenet 😉
Nu skal dine karameller bare nydes – eller måske de skal gives i gave. Du kan jo lave en ekstra portion – så er der rigeligt. Herhjemme forsvinder de i hvert fald hurtigt 😀