Hvem elsker ikke pizza? Jeg gør i hvert fald. Og de her er bare gode! De her pizza’er mætter og giver god energi, fordi det er fuldkornsbund – mums 😆
Antal: 2 store pizzaer (4 små)
Tid: 20-30 minutter (+ 1 times hævetid og 15 minutters bagetid)
Redskaber:
- Stor plasticskål
- Grydeske
- Deciliterbæger
- Teske
- Lille skål
- Hvidløgspresser
- Bageplade
- Bagepapir
- Kagerulle
- Spiseske
Det skal du bruge:
Pizzabund:
- 5 dl lunkent vand
- 1 pakke gær (50 g)
- 1 tsk salt
- 3 dl durummel
- 3 dl rugmel
- 5 dl hvedemel
Pssst: du kan også købe pizzabunden færdig 😉
Tomatsauce
- 1 dåse flåede eller hakkede tomater (helst med basilikum og oregano)
- 1 dåse tomatpuré
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk peber
Topping:
- Revet mozzarella ost
- Skinke strimler
- Pepperoni
Du kan faktisk helt selv vælge, hvad du vil have på din pizza. Pizzaen bliver allerbedst hvis du bruger noget topping, du rigtig godt kan lide 🙂
Sådan gør du:
Tomatsauce:
- Kom flåede tomater, tomatpuré i en skål
- Pres hvidløget ned i skålen
- Kom salt og peber i
- Bland det hele
- Nu er det klar til at blive brugt til pizzaen 🙂
Pizzabund:
- Vask hænder
- Hæld vand op i en stor skål
- Smuldr gæren ned i det lunkne vand
- Når alt gæren er opløst, kommer du salten i
- Kom nu durummel, rugmel og hvedemel i
- Bland det hele godt sammen
- Dæk dejen til med et fugtigt viskestykke (så klister dejen nemlig ikke til viskeestykket)
- Lad dejen hæve i 1 time et lunt sted
- Når dejen har hævet 1 time, tændes ovnen på 225 grader
- Del dejen i 2 lige store stykker? Form dejen til to pizzaer – de kan være firkantede, runde, trekantede. Lige som du vil have dem!
- Fordel tomatsaucen ud på pizzaerne med en spiseske
- Kom ost på pizzaerne
- Til sidst kommer du toppingen på
- Nu er de klar til at komme i den varme ovn i 15 minutter
- Ryd op i køkkenet 😉
NU er dine pizzaer klar til at blive spist – mums! 😆
Og ved du hvad det gode er? Hvis I ikke får spist det hele, så kan du tage det med i madpakken i morgen eller fryse det ned og spise det en anden dag 😉