Juhuu, det er jul – og det er risengrødens måned 😀 Og hvad er så bedre end risengrød med kanelsukker og en smørklat smør? Selvom det ikke er det sundeste i verden, er det bare godt de gange om året man får det 😀
Antal: Til 4 personer
Tid: 40 minutter
Redskaber:
- Deciliterbæger
- Gryde
- Grydeske
Det skal du bruge:
- 3 dl grødris
- 1 liter mælk
- 3 dl vand
- 0,25 tsk salt
Sådan gør du:
- Vask hænder
- Hæld ris og vand i en gryde
- Kom gryden over på et blus
- Tænd for varmen
- Lad det koge op, mens du rører rundt
- Når det koger, tilsættes mælken
- Lad det koger op igen, mens du rører rundt
- Når det har kogt op, skruer du ned for varmen
- Rør i risengrøden med 2-3 minutters mellemrum, så risengrøden ikke brænder på!
- Efter 40 minutter burde risengrøden være færdig
Test ved at tage en lille ske og smag. Hvis risene stadig er lidt hårde, skal den have lidt mere - Ryd op i køkkenet 😉
Nu er din risengrød klar til at blive spist! Og selvfølgelig skal den spises med kanelsukker og en klat smør 😛