Antal: ca. 15 cupcakes | Tid: 1,5 time |
Lækre chokolade cupcakes med en midte af saltkaramel, en top af frosting med chokolade og til sidst dryppet med saltkaramel – MUMS siger jeg bare 😛
Redskaber | Det skal du bruge |
|
Cupcakes Frosting |
Sådan gør du
Cupcakes
- Vask dine hænder
- Tænd ovnen på 200 grader
- Kom æg, sukker, kærnemælk og smeltet smør ned i en stor skål
- Piske det hele grundigt med et el piskeris – det er helt lyst og skummende
- Stil til siden
- I en anden skål blandes de tørre ingredienser: mel, kakaopulver, vaniljesukker, natron og bagepulver
- Tilsæt de tørre ingredienser lidt ad gangen til de våde ingredienser (æg, sukker, svær, kærnemælk) – pisk undervejs
- Når det hele er pisket godt igennem, tilsætter du den hakkede chokolade
- Bland det hele rundt
- Fordel cupcake dejen i 15 forme så formen er 2/3 fyldt (alt efter størrelse, kan det være flere eller færre cupcake/muffin forme)
- Kom dine cupcakes i den varme ovn i ca. 20 minutter (alt efter størrelse) – tjek efter 15 minutter
- Lad dem køle af
- Imens laves saltkaramel og frosting
Saltkaramel
- Bland piskefløde, flormelis og sirup i en stor gryde
- Sæt gryden over på blusset og tænd for varmen
Jeg tændte til 8 ud af 9 på mit komfur - Rør rundt indtil karamelmassen koger op
- Når karamelmassen koger, skruer du ned for varmen
Jeg skruede ned til 5 ud af 9 på mit komfur - Nu skal karamelmassen stå og koge
- Nu skal karamelmassen småkage i cirka 10 minutter – til den er blevet lidt mørkere i farven og tykkere
- Når karamelmassen har kogt i cirka 10 minutter, tilsætter du til sidst salt
- Rør godt rundt
- Hæld karamelmassen over i en sprøjtepose, og kom den i køleskabet i 5 minutter
- Når saltkaramellen er kølet lidt af, laves et lille hul i midten af hver cupcake (ikke helt ned bunden)
- Klip et lille hul i sprøjteposen, og sprøjt saltkaramel ned i hvert hul
- Gem lidt saltkaramel, som du til sidst sprøjte oven på frostingen
Frosting
- Smelt chokoladen enten i mikroovn eller over vandbad
- Lad chokoladen køle af
- Piske smør, og tilsæt flormelis lidt ad gangen
- Når smør og flormelis er pisket godt sammen, tilsætter du mælken
- Pisk til frostingen er luftig – er den for hård, kan du tilsætte LIDT mere mælk
- Tilsæt nu den afkølede, smeltede chokolade og pisk rundt
- Kom frostingen over i en sprøjtepose med den ønskede tyl, og sprøjt den på dine cupcakes med saltkaramel midte
- Pynt til sidst dine cupcakes med resterne af saltkaramellen
- Ryd op i køkkenet 😉
Og så er der serveret. Nogle vildt lækre saltkaramel cupcakes – er de ikke gode? 😛