NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Den søde tand

SALTKARAMEL CUPCAKES

Antal: ca. 15 cupcakesTid: 1,5 time

Lækre chokolade cupcakes med en midte af saltkaramel, en top af frosting med chokolade og til sidst dryppet med saltkaramel – MUMS siger jeg bare 😛

Redskaber Det skal du bruge
  • Deciliterbæger (dl)
  • Spiseske (spsk)
  • Teske (tsk)
  • 3 store skåle
  • El piskeris
  • 15 cupcake/muffin forme
  • Stor gryde
  • Grydeske
  • 2 sprøjteposer
  • 1 tyl i ønsket mønster













Cupcakes
2,5 dl sukker
3 æg
100 g smeltet smør
2,5 dl kærnemælk eller almindelige mælk
5 dl mel
2 dl kakao (den mørke uden sukker)
2 spsk vaniljesukker 
1 spsk bagepulver
0,5 tsk natron
0,5 tsk salt
170 g mørk, hakket chokolade (jeg brugte en plade fra carletti)

Frosting
170 g mørk chokolade
0,5 dl mælk
250 g smør, blødt
500 g flormelis 

Saltkaramel
3 dl piskefløde
3 dl flormelis 
1 dl lys sirup   
1,5 tsk flagesalt 

 

Sådan gør du

Cupcakes
  1. Vask dine hænder
  2. Tænd ovnen på 200 grader
  3. Kom æg, sukker, kærnemælk og smeltet smør ned i en stor skål
  4. Piske det hele grundigt med et el piskeris – det er helt lyst og skummende
  5. Stil til siden
  6. I en anden skål blandes de tørre ingredienser: mel, kakaopulver, vaniljesukker, natron og bagepulver
  7. Tilsæt de tørre ingredienser lidt ad gangen til de våde ingredienser (æg, sukker, svær, kærnemælk) – pisk undervejs
  8. Når det hele er pisket godt igennem, tilsætter du den hakkede chokolade
  9. Bland det hele rundt
  10. Fordel cupcake dejen i 15 forme så formen er 2/3 fyldt (alt efter størrelse, kan det være flere eller færre cupcake/muffin forme)
  11. Kom dine cupcakes i den varme ovn i ca. 20 minutter (alt efter størrelse) – tjek efter 15 minutter
  12. Lad dem køle af
  13. Imens laves saltkaramel og frosting
Saltkaramel
  1. Bland piskefløde, flormelis og sirup i en stor gryde
  2. Sæt gryden over på blusset og tænd for varmen
    Jeg tændte til 8 ud af 9 på mit komfur
  3. Rør rundt indtil karamelmassen koger op
  4. Når karamelmassen koger, skruer du ned for varmen
    Jeg skruede ned til 5 ud af 9 på mit komfur
  5. Nu skal karamelmassen stå og koge 
  6. Nu skal karamelmassen småkage i cirka 10 minutter – til den er blevet lidt mørkere i farven og tykkere
  7. Når karamelmassen har kogt i cirka 10 minutter, tilsætter du til sidst salt
  8. Rør godt rundt
  9. Hæld karamelmassen over i en sprøjtepose, og kom den i køleskabet i 5 minutter
  10. Når saltkaramellen er kølet lidt af, laves et lille hul i midten af hver cupcake (ikke helt ned bunden)
  11. Klip et lille hul i sprøjteposen, og sprøjt saltkaramel ned i hvert hul 
  12. Gem lidt saltkaramel, som du til sidst sprøjte oven på frostingen 
Frosting
  1. Smelt chokoladen enten i mikroovn eller over vandbad 
  2. Lad chokoladen køle af 
  3. Piske smør, og tilsæt flormelis lidt ad gangen 
  4. Når smør og flormelis er pisket godt sammen, tilsætter du mælken 
  5. Pisk til frostingen er luftig – er den for hård, kan du tilsætte LIDT mere mælk
  6. Tilsæt nu den afkølede, smeltede chokolade og pisk rundt 
  7. Kom frostingen over i en sprøjtepose med den ønskede tyl, og sprøjt den på dine cupcakes med saltkaramel midte
  8. Pynt til sidst dine cupcakes med resterne af saltkaramellen 
  9. Ryd op i køkkenet 😉

Og så er der serveret. Nogle vildt lækre saltkaramel cupcakes – er de ikke gode? 😛

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.