Spaghetti med kødsovs er en sikker vinder i de fleste familier. Også er det nemt og hurtigt at lave – prøv selv 🙂 God fornøjelse!
Antal: 4 personer | Tid: 30-40 minutter |
Redskaber | Det skal du bruge |
Deciliterbæger (dl) Spiseske (spsk) Teske (tsk) 2 gryder Grydeske Urtekniv Skærebræt Hvidløgspresser Rivejern | Kødsovs 1 pakke hakket oksekød (500 g) 2 gulerødder 1 stort løg 1 fed hvidløg 1 spsk olie 1 dåse hakkede tomater 2 spsk tomatpuré Salt og peber Spaghetti 1 pakke fuldkorns spaghetti 1,5 liter vand (15 dl) 1 tsk salt |
Sådan gør du
Kødsovs |
1. Vask hænder 2. Start med at skære løget i små stykker 3. Vask gulerødderne 4. Riv dem på et rivejern 5. Stil dem til side 6. Kom den ene gryde over på kogepladen 7. Tænd for varmen – middel varme 8. Kom olie i gryden 9. Kom løgene over i gryden 10. Steg dem i 3-4 minutter til de bliver lidt gennemsigtige 11. Kom nu oksekødet over i gryden med løg 12. Steg indtil alt kødet er brunt 13. Tilsæt gulerødder, tomatpuré og hakkede tomater 14. Brug en hvidløgspresser til at presse hvidløget ned i gryden 15. Bland det hele godt rundt 16. Smag til med salt og peber 17. Skru ned for varmen, og lad det stå og simre 18. Imens laver du spaghettien |
Spaghetti |
1. Vask hænder 2. Kom vand og salt i en gryde 3. Kom låg på gryden 4. Tænd for blusset 5. Når vandet koger, tilsættes spaghetti 6. Skru lidt ned for varmen, så vandet ikke koger over 7. Kog i 10-11 minutter (er det frisk pasta, skal det kun have 2-3 minutter) 8. Hæld vandet fra gryden 9. Ryd op i køkkenet |
Når spaghettien og kødsovsen har kogt, og køkkenet er ryddet op, kan du spise din spaghetti med kødsovs. Server det med revet mozzarella, og måske også noget ketchup 😉