Antal: 2 pizzaer | Arbejdstid: 20 min Hæve-/bagetid: 3-4 timer |
Squash pizza er virkelig lækkert. Der er bare kommet en masse squash i pizzabunden – og man kan faktisk slet ikke smage det 😛 Min pizzadej stod i køleskabet 3-4 timer, fordi jeg lavede den i weekenden. Så det havde jeg tid til. Men har man ikke tid til det, kan man bare komme 25 g gær i, og så lade den stå og hæve et lunt sted i en times tid 🙂
Redskaber | Ingredienser |
|
Pizzadej:
Topping:
|
Sådan gør du
- Vask hænder
- Kom lunkent vand og gær i en skål
- Rør rundt til gæren er opløst
- Tilsæt salt og revet squash
- Bland det sammen
- Tilsæt nu grahamsmel og halvdelen af speltmelen
- Rør det godt rundt
- Tilsæt nu det sidste speltmel
- Rør rundt
- Nu skulle dejen gerne være som en meget tyk grød
- Sæt nu dejen i køleskabet i 3-4 timer
- Efter 3-4 timer tages dejen ud af køleskabet
- Kom bagepapir på 2 bageplader
- Kom halvdelen af dejen på den ene bageplade, og den anden halvdel på den anden
- Vask hænder
- Brug dine rene hænder til at presse dejen ud enten til en rund eller firkantet pizza
- Bland flåede tomater, tomatpuré, oregano og salt
- Fordel tomatsaucen ud på de to pizzabunde
- Drys nu mozzarella ost på de to pizzabundne
- Skyl bagekartoflen
- Skær den i tynde skiver (brug eventuelt et mandolinjern)
- Fordel de tynde skiver kartoffel på pizzaerne
- Kom serranoskinke oven på kartoffelskiverne på en af pizzaerne
- Kom nu den ene af pizzaerne i den varme ovn
- Den skal nu være i ovnen i 15-17 minutter til bunden er lysebrun i kanterne
- Når den første pizza har været i ovnen, kommes den anden ind
- Giv også den 15-17 minutter i ovnen
- Imens ryddes op i køkkenet 🙂
Dine pizzaer er klar til at blive spist. Du kan lave hjemmelavet pesto til og komme ud over pizzaen, og skære salat og spise sammen med – det smager også godt 😛
Og resterne kan du tage med i madpakken imorgen. Dét er en god frokost 😀