NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Aftensmad

BOLLER I KARRY

Antal: 4 personerTid: 45 minutter

Boller i karry er virkelig en favorit i mange hjem. Herhjemme er det også et hit 😀 Det kan minde lidt om ristaffel – bare med kødboller 😉

Redskaber Ingredienser
  • Deciliterbæger (dl)
  • Spiseske (spsk)
  • Teske (tsk)
  • 2 store gryder
  • Piskeris
  • 2 skåle
  • Grydeske
  • Skærebræt
  • Rivejern
  • Urtekniv
  • Hvidløgspresser

 

 

 

 

 

Kødboller
  • 500 g hakket svinekød (1 pakke)
  • 1 dl rasp
  • 1,5 dl mælk
  • 1 løg
  • 2 æg
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk peber
Karrysauce
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stort æble (eller 2 små)
  • 1 spsk smør
  • 4 spsk karry
  • 1 tsk stødt chili (kan undlades)
  • 3 spsk hvedemel
  •  1 buillon terning
  • 3 dl vand 
  • 3 dl mælk
Ris 
  • 3 dl brune ris (hvide ris kan også bruges)
  • 6 dl vand
  • 0,5 tsk salt
Tilbehør 
  • Banan
  • Rosiner
  • Kokosmel
  • Peanuts

Sådan gør du

Ris 
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Kom ris, vand og salt i en gryde
  3. Kom låg på gryden
  4. Tænd for blusset
  5. Når vandet koger, skrues ned til lav varme (3 ud af 9 på mit komfur)
  6. Kog nu risene i 30 minutter
  7. Imens laves resten (se nedenfor)
  8. Når de har kogt 30 minutter, skal de bare stå i 5 minutter med låg på
Kødboller
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Tag skrællen af løget
  3. Riv det på et rivejern
  4. Kom alle ingredienserne til kødbollerne (hakket svinekød, rasp, mælk, revet løg, æg salt og peber) ned i en skål
  5. Bland det rundt
  6. Lad kødbolle farsen stå og hvile, mens du laver karrysaucen
Karrysauce
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Hak løg og hvidløg fint
  3. Skyl æblet
  4. Skær æblet i kvarte
  5. Fjern kernehuset
  6. Skær nu små stykker af æblet
  7. I en gryde tilsættes smør
  8. Kom gryden på et kogeblus og skru op for varmen (5 ud af 9 på mit komfur)
  9. Når smøret er smeltet, hældes løg, æblestykker og hvidløg over i gryden
  10. Steg i 2 minutter
  11. Tilsæt nu karry, chili og mel
  12. Bland det rundt
  13. Pisk langsomt mælken i til der ikke er nogen klumper af mel
  14. Skru op for varmen (7 ud af 9 på mit komfur)
  15. Tilsæt vand og smuldr bouillon terningen ned i gryden
  16. Smag saucen til med salt og peber
  17. Form nu dine kødboller til små kugler
  18. Kom de rå kødboller direkte ned i karrysaucen
  19. Lad det simre 10-15 minutter til kødbollerne er færdige
  20. Ryd op i køkkenet 🙂
 Nu kan dine boller i karry med brune ris serveres – og det smager så godt 😛
Og har du rester tilovers, kan det enten køles eller fryses ned og spises en anden dag 😀
print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.