Antal: 4 personer | Tid: 45 minutter |
Boller i karry er virkelig en favorit i mange hjem. Herhjemme er det også et hit 😀 Det kan minde lidt om ristaffel – bare med kødboller 😉
Redskaber | Ingredienser |
|
Kødboller
Karrysauce
Ris
Tilbehør
|
Sådan gør du
Ris
- Vask hænder
- Kom ris, vand og salt i en gryde
- Kom låg på gryden
- Tænd for blusset
- Når vandet koger, skrues ned til lav varme (3 ud af 9 på mit komfur)
- Kog nu risene i 30 minutter
- Imens laves resten (se nedenfor)
- Når de har kogt 30 minutter, skal de bare stå i 5 minutter med låg på
Kødboller
- Vask hænder
- Tag skrællen af løget
- Riv det på et rivejern
- Kom alle ingredienserne til kødbollerne (hakket svinekød, rasp, mælk, revet løg, æg salt og peber) ned i en skål
- Bland det rundt
- Lad kødbolle farsen stå og hvile, mens du laver karrysaucen
Karrysauce
- Vask hænder
- Hak løg og hvidløg fint
- Skyl æblet
- Skær æblet i kvarte
- Fjern kernehuset
- Skær nu små stykker af æblet
- I en gryde tilsættes smør
- Kom gryden på et kogeblus og skru op for varmen (5 ud af 9 på mit komfur)
- Når smøret er smeltet, hældes løg, æblestykker og hvidløg over i gryden
- Steg i 2 minutter
- Tilsæt nu karry, chili og mel
- Bland det rundt
- Pisk langsomt mælken i til der ikke er nogen klumper af mel
- Skru op for varmen (7 ud af 9 på mit komfur)
- Tilsæt vand og smuldr bouillon terningen ned i gryden
- Smag saucen til med salt og peber
- Form nu dine kødboller til små kugler
- Kom de rå kødboller direkte ned i karrysaucen
- Lad det simre 10-15 minutter til kødbollerne er færdige
- Ryd op i køkkenet 🙂
Nu kan dine boller i karry med brune ris serveres – og det smager så godt 😛
Og har du rester tilovers, kan det enten køles eller fryses ned og spises en anden dag 😀
Og har du rester tilovers, kan det enten køles eller fryses ned og spises en anden dag 😀