Antal: 12 chokoladeboller | Arbejdstid: 15 minutter Hævetid: 1 time Bagetid: 20 minutter |
Chokolade grovboller er en virkelig god snack, som er helt perfekt til madpakken eller om eftermiddagen når den lille sult melder sig. Herhjemme er vi vilde med dem 😛
Redskaber | Det skal du bruge |
|
|
Sådan gør du
- Vask hænder
- Kom det lunkne vand og kærnemælk ned i en skål
- Kom gær i
- Når gæren er opløst i vandet, tilsættes salt, honning og æg
- Tilsæt havregryn, rugmel og hvedemel
- Rør godt rundt
Dejen skal være klistret - Mos bananen med en gaffel
- Tilsæt den moste banan til dejen, og bland det godt sammen med grydeskeen
- Hak den mørke chokolade til mindre stykker
- Tilsæt den mørke chokolade til dejen
- Bland det hele godt rundt med grydeskeen
- Dæk nu dejen til med et fugtigt viskestykke
- Stil dejen et lunt sted i 1 time
- Når dejen har hævet 1 time, tændes ovnen på 250 grader almindelig ovn
- Form bollerne ved hjælp af en spiseske.
Pssst: det er nemmere hvis du dypper skeen i noget vand mellem hver boller du former! - Pensl bollerne med et pisket æg
- Når ovnen er blevet varm, sættes bollerne ind
- Skru ned på 220 grader
- Nu skal de bare bage i 20 minutter
- Ryd op i køkkenet 😉
Når dine chokolade grovboller har kølet af, er de klar til at blive spist – og var det ikke bare en nem opskrift? Også smager de jo bare så godt, især med lidt smør på 😀