Girsling grovbrød er lækkert brød, som giver god energi og smager skønt! Det er dejligt nemt at lave, og kan bruges til mange ting: Som tilbehør til din aftensmad, som sandwichbrød eller bare som det er 😎
Antal: 1 brød
Tid: 15-20 minutter (+ 1 times hævning og 15 minutters bagetid)
Redskaber:
Deciliterbæger
Deciliterbæger
Spiseske ![]()
Teske 
Stor skål 

Grydeske 
Rene hænder 

Et fugtigt viskestykke 

Bagepapir 

Bageplade 

Det skal du bruge:
1 pakke gær (50 g)
eller 1 brev tørgær (11 g)5 dl

1 spsk

1 tsk
3 dl

1 dl

5 dl ![]()
![]()
![]()
![]()
hvedemel 
1 æg
til pensling – du kan også bruge mælk
1 spsk
sesam
(eller solsikkekerne, græskarkerner eller lignende)
Sådan gør du:
- Vask hænder

- Hæld vand ned i skålen

- Kom gær ned i en skålen med vand

- Rør rundt med grydeskeen til gæren er opløst

- Kom honning og salt ned i skålen


- Kom hvedemel ned i skålen lidt efter lidt


- Kom rugmel ned i skålen og rør rundt


- Kom havregryn ned i skålen og rør rundt

- Når du ikke kan røre med grydeskeen længere, så brug dine rene hænder til at ælte dejen

- Når det hele er blandet godt sammen, stiller du dejen til hævning 1 time under et fugtigt viskestykke

- I mellemtiden kan du rydde op i køkkenet 😉
- Når dejen har hævet tænder du ovnen på 200 grader

- Kom et stykke bagepapir på bagepladen

- Hæld nu dejen ned på bagepapiret

- Form dejen til et brød – du må helt selv bestemme hvilken form dit brød skal have

- Pensl dit brød med æg eller mælk


- Drys nu sesam på dit brød

- Lad brødet hæve igen 15 minutter

- Kom brødet i ovnen i 30 minutter
- Ryd op i køkkenet 😉

Nu kan du servere dit brød evt. med pesto, eller som tilbehør til din chili con carne eller Peter Pedal pastasalat