NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Mindre børn

GRISLING GROVBRØD

Girsling grovbrød er lækkert brød, som giver god energi og smager skønt! Det er dejligt nemt at lave, og kan bruges til mange ting: Som tilbehør til din aftensmad, som sandwichbrød eller bare som det er  😎

 

Antal: 1 brød
Tid:  15-20 minutter (+ 1 times hævning og 15 minutters bagetid)

Redskaber:
Deciliterbæger deciliter

Spiseske COPENHAGEN-Mat-Spiseske

Teske teske
 Stor skål images-2
Grydeske rosti-mepal-grydeske-sort
Rene hænder saebe_haender
Et fugtigt viskestykke large_6139360667513936066759-2
Bagepapir FDB-redskaber57
Bageplade bageplade-30267

Det skal du bruge:
1 pakke gær (50 g) gæreller 1 brev tørgær (11 g)
5 dl
  deciliterdeciliterdeciliterdeciliterdeciliter lunkent vand 870p
1 spsk COPENHAGEN-Mat-Spiseske 
honning honning
1 tsk
teskesalt salt
3
dl deciliterdeciliterdeciliter rugmel rugme
1 dl deciliter havregryn 368aaedfcaa54fd3a2fd2f6d9ffdb22b

5 dl deciliterdeciliterdeciliterdeciliterdeciliter hvedemel amo-hvedemel.jpg
1 æg Unknown7til pensling – du kan også bruge mælk
1 spsk COPENHAGEN-Mat-Spiseskesesam sesam-1(eller solsikkekerne, græskarkerner eller lignende) 

Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Hæld vand ned i skålen
    img_4555
  3. Kom gær ned i en skålen med vand
    img_4560
  4. Rør rundt med grydeskeen til gæren er opløst
    img_4563
  5. Kom honning og salt ned i skålen
    img_4567img_4564
  6. Kom hvedemel ned i skålen lidt efter lidt
    img_4569img_4570
  7. Kom rugmel ned i skålen og rør rundt
    img_4573img_4575
  8. Kom havregryn ned i skålen og rør rundt
    img_4577
  9. Når du ikke kan røre med grydeskeen længere, så brug dine rene hænder til at ælte dejen
    img_2393
  10. Når det hele er blandet godt sammen, stiller du dejen til hævning 1 time under et fugtigt viskestykke
    img_4580
  11. I mellemtiden kan du rydde op i køkkenet 😉
  12. Når dejen har hævet tænder du ovnen på 200 grader
    img_2425
  13. Kom et stykke bagepapir på bagepladen
    img_4682
  14. Hæld nu dejen ned på bagepapiret
    img_4582
  15. Form dejen til et brød – du må helt selv bestemme hvilken form dit brød skal have
    img_4583
  16. Pensl dit brød med æg eller mælk
    img_4584img_4585
  17. Drys nu sesam på dit brød
    img_4587
  18. Lad brødet hæve igen 15 minutter
    img_4588
  19. Kom brødet i ovnen i 30 minutter
  20. Ryd op i køkkenet 😉

grovbrød
Nu kan du servere dit brød evt. med pesto, eller som tilbehør til din chili con carne eller Peter Pedal pastasalat 

 

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.