NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Den søde tand - uden tilsat sukker Større børn Til madpakken

GULERODS MUFFINS

Gulerods muffins er helt perfekte, hvis du har en sød tand, eller som dessert efter aftensmaden. Du kan også tage dem med som snack i madpakken  😛

Antal: 15-17 gulerods muffins
Tid: 20 minutter (+ 25-30 minutters bagetid)

Redskaber: 
  • Deciliterbæger
  • Teske
  • Spiseske
  • Stor plastic skål
  • Grydeske
  • Minihakker/blender
  • Muffinforme
  • Bageplade
Det skal du bruge:
Gulerodsmuffins 
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl mandler
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • Lidt salt (knivspids)
  • 5 dl revet gulerødder
  • 20 dadler uden sten
  • 3 æg
Frosting 
  • 2 dl naturel flødeost – jeg brugte philidelphia 11%
  • 5 dadler uden sten
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk limesaft
Sådan gør du:
Gulerodsmuffins
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Tænd ovnen på 175 grader
  3. Kom havregryn og mandler i en minihakker/blender
  4. Blend til havregryn og mandler er melet
  5. Kom det over i en stor plastic skål
  6. Tilsæt vaniljepulver, kanel, bagepulver, natron og salt
  7. Tilsæt revet gulerødder
  8. Fjern stenene fra dadlerne
  9. Kom dadlerne i minihakkeren/blenderen
  10. Blend dem indtil det er helt cremet
  11. Tilsæt nu æg til dadlerne
  12. Blend det hele til æggene er blandet ind i massen
  13. Kom dadelmassen ned i skålen med melblandingen
  14. Bland det hele godt
  15. Kom nu 2 spsk af kageblandingen op i hver muffinform
  16. Bag dine muffins i 25-30 minutter
    Pssst: du kan også lave det som gulerodskage. Så skal du bare komme kageblandingen i en smurt springform, og bage den 45 minutter i stedet for 25-30 minutter.
Frosting
  1. Tag stenene ud af dadlerne
  2. Kom flødeost, dadler, vaniljepulver og limesaft i minihakker/blender
    Obs: Husk at rengør minihakkeren/blenderen efter du har brugt den sidst, så der ikke kommer æg i frostingen!
  3. Blend det hele et stykke tid
  4. Når dine gulerodmuffins er færdige med at bage, og har kølet, kan de pyntes med din frosting

Og så er dine gulerodsmuffins klar til at blive serveret. Spis dem som dessert efter maden, eller som en hygge kage om eftermiddagen 😀
img_4733

 

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.