Gulerods muffins er helt perfekte, hvis du har en sød tand, eller som dessert efter aftensmaden. Du kan også tage dem med som snack i madpakken 😛
Antal: 15-17 gulerods muffins
Tid: 20 minutter (+ 25-30 minutters bagetid)
Redskaber:
- Deciliterbæger
- Teske
- Spiseske
- Stor plastic skål
- Grydeske
- Minihakker/blender
- Muffinforme
- Bageplade
Det skal du bruge:
Gulerodsmuffins
Gulerodsmuffins
- 2 dl havregryn
- 1 dl mandler
- 1 tsk vaniljepulver
- 2 tsk kanel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- Lidt salt (knivspids)
- 5 dl revet gulerødder
- 20 dadler uden sten
- 3 æg
Frosting
- 2 dl naturel flødeost – jeg brugte philidelphia 11%
- 5 dadler uden sten
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk limesaft
Sådan gør du:
Gulerodsmuffins
- Vask hænder
- Tænd ovnen på 175 grader
- Kom havregryn og mandler i en minihakker/blender
- Blend til havregryn og mandler er melet
- Kom det over i en stor plastic skål
- Tilsæt vaniljepulver, kanel, bagepulver, natron og salt
- Tilsæt revet gulerødder
- Fjern stenene fra dadlerne
- Kom dadlerne i minihakkeren/blenderen
- Blend dem indtil det er helt cremet
- Tilsæt nu æg til dadlerne
- Blend det hele til æggene er blandet ind i massen
- Kom dadelmassen ned i skålen med melblandingen
- Bland det hele godt
- Kom nu 2 spsk af kageblandingen op i hver muffinform
- Bag dine muffins i 25-30 minutter
Pssst: du kan også lave det som gulerodskage. Så skal du bare komme kageblandingen i en smurt springform, og bage den 45 minutter i stedet for 25-30 minutter.
Frosting
- Tag stenene ud af dadlerne
- Kom flødeost, dadler, vaniljepulver og limesaft i minihakker/blender
Obs: Husk at rengør minihakkeren/blenderen efter du har brugt den sidst, så der ikke kommer æg i frostingen! - Blend det hele et stykke tid
- Når dine gulerodmuffins er færdige med at bage, og har kølet, kan de pyntes med din frosting
Og så er dine gulerodsmuffins klar til at blive serveret. Spis dem som dessert efter maden, eller som en hygge kage om eftermiddagen 😀