NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Aftensmad Større børn Til madpakken

PITABRØD MED FYLD

Pitabrød er en nem løsning til aftensmaden! Og så kan du helt selv bestemme hvilket fyld der skal i, så du får lige præcis det pitabrød du synes er bedst  😛

Antal: 8 stykker
Tid:  30-40 minutter (+ 1 times hævetid)

Redskaber: 
  • Stor plasticskål
  • Grydeske
  • Deciliterbæger
  • Teske
  • Stegepande
  • Paletkniv
Det skal du bruge:
Pitabrød
  • 3 dl lunkent vand
  • 2 dl kærnemælk
  • 25 g gær (en pakke)
  • 2 dl rugmel
  • 9-10 dl hvedemel (jeg brugte manitoba)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
Fyld:
  • 1 dåse majs
  • 1 lille salathoved
  • 2 dl ærter
  • 1 peberfrugt
  • 2-3 tomater
  • 0,5 agurk
  • 400 g kylling inderfilet (eller 2 store kyllingebryster)
    Pssst: Du kan også snyde og bruge færdige kyllingestrimler 🙂
    Og så kan du selv vælge hvad du ellers vil have af fyld – hvad du kan lide!
Sådan gør du:
Pitabrød:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Lav dejen et par timer før I skal spise
  3. Kom 3 dl lunket vand ned i en stor skål
  4. Når gæren er opløst kommes salt, rugmel, durummel og hvedemel i. Tilsæt melet lidt ad gangen, så er det nemmere at røre rundt
  5. Når alt melet er kommet i, æltes dejen med dine rene hænder til alt melet er væk fra skålen
  6. Kom et stykke fugtigt viskestykke over skålen
  7. Stil den et lunt sted og lad dejen hæve 1 times tid
  8. Når dejen har hævet 1 time, deles den i 8 lige store stykker
  9. Form dem til helt flade ”boller” (som pitabrød)
  10. Tænd ovnen til 225 grader
  11. Mens ovnen bliver varm, gøres fyldet klar
  12. Når ovnen er varm sættes pitabrødene i ovnen i 15 minutter
  13. Tag pitabrødene ud og lad dem køle af inden servering

2870BF61-99CF-4F07-A992-24AA63BAE959

Fyld:
  1. Skær salat, peberfrugt, tomater og agurk i små stykker
  2. Tø ærterne op
  3. Kom de hakkede grøntsager i små skål
  4. Skær nu kyllingen til små stykker
  5. Kom dem på en varm pande
  6. Kom lidt salt og peber på kyllingen
  7. Steg kyllingestykkerne i 7-8 minutter (husk at væn dem undervejs)
  8. Kom dem derefter op i en skål
  9. Ryd op i køkkenet 😉

Du kan nu nyde din hjemmelavede pitabrød med fyld.

Lav en lækker cremefraice dressing selv. Du kan komme guacamole i.

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.