Pitabrød er en nem løsning til aftensmaden! Og så kan du helt selv bestemme hvilket fyld der skal i, så du får lige præcis det pitabrød du synes er bedst 😛
Antal: 8 stykker
Tid: 30-40 minutter (+ 1 times hævetid)
Redskaber:
- Stor plasticskål
- Grydeske
- Deciliterbæger
- Teske
- Stegepande
- Paletkniv
Det skal du bruge:
Pitabrød
- 3 dl lunkent vand
- 2 dl kærnemælk
- 25 g gær (en pakke)
- 2 dl rugmel
- 9-10 dl hvedemel (jeg brugte manitoba)
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
Fyld:
- 1 dåse majs
- 1 lille salathoved
- 2 dl ærter
- 1 peberfrugt
- 2-3 tomater
- 0,5 agurk
- 400 g kylling inderfilet (eller 2 store kyllingebryster)
Pssst: Du kan også snyde og bruge færdige kyllingestrimler 🙂
Og så kan du selv vælge hvad du ellers vil have af fyld – hvad du kan lide!
Sådan gør du:
Pitabrød:
Pitabrød:
- Vask hænder
- Lav dejen et par timer før I skal spise
- Kom 3 dl lunket vand ned i en stor skål
- Når gæren er opløst kommes salt, rugmel, durummel og hvedemel i. Tilsæt melet lidt ad gangen, så er det nemmere at røre rundt
- Når alt melet er kommet i, æltes dejen med dine rene hænder til alt melet er væk fra skålen
- Kom et stykke fugtigt viskestykke over skålen
- Stil den et lunt sted og lad dejen hæve 1 times tid
- Når dejen har hævet 1 time, deles den i 8 lige store stykker
- Form dem til helt flade ”boller” (som pitabrød)
- Tænd ovnen til 225 grader
- Mens ovnen bliver varm, gøres fyldet klar
- Når ovnen er varm sættes pitabrødene i ovnen i 15 minutter
- Tag pitabrødene ud og lad dem køle af inden servering
Fyld:
- Skær salat, peberfrugt, tomater og agurk i små stykker
- Tø ærterne op
- Kom de hakkede grøntsager i små skål
- Skær nu kyllingen til små stykker
- Kom dem på en varm pande
- Kom lidt salt og peber på kyllingen
- Steg kyllingestykkerne i 7-8 minutter (husk at væn dem undervejs)
- Kom dem derefter op i en skål
- Ryd op i køkkenet 😉
Du kan nu nyde din hjemmelavede pitabrød med fyld.
Lav en lækker cremefraice dressing selv. Du kan komme guacamole i.