Ronja Røverdatter Rösti er lækre kartoffel rösti. De smager bare meget bedre, når man selv laver dem! 😛
Antal: Cirka 10 cookis
Tid: 20 minutter (+ 30 minutters bagetid)
Redskaber:
Spiseske
Spiseske
Teske 
Gaffel 
Skål 

Grydeske 
Skærebræt 

Urteknit 
Rivejern 

Bageplade 

Bagepapir

Det skal du bruge:
4 bagekartofler ![]()
![]()
![]()
![]()
1 stort løg (eller 2 små) 
1 æg ![]()
1 tsk
salt ![]()
0,5 tsk
peber 
Sådan gør du:
- Vask hænder

- Tænd ovnen på 200 grader

- Skyl kartoflerne

- Riv kartoflerne på et rivejern

- Kom de revne kartofler over på et rent viskestykke

- Pres saften ud af kartoflerne

- Kom nu de revede, pressede kartofler i en skål

- Pil skrællen af løget


- Riv løget

- Tilsæt revet løg til de revede kartofler
- Tilsæt nu æg, salt og peber

- Bland det hele godt

- Kom bagepapir på en bageplade
- Kom en klat af rösti massen hen på bagepladen

- Pres ned med en spiseske, og form din rösti

- Gentag til der ikke er mere rõsti blanding tilbage

- Kom dine rösti ind i den varme ovn
- Bag dem i cirka 30 minutter
- Imens ryddes op i køkkenet 😉
Når dine rösti har været i ovnen i 30 minutter, tages de ud med grydelapper.
Lad dem køle lidt af inden du spiser dem 🙂
Og så er det bare at servere dem! Spis dem som de er, eller server dem som tilbehør til aftensmaden 😛
