Ronja Røverdatter Rösti er lækre kartoffel rösti. De smager bare meget bedre, når man selv laver dem! 😛
Antal: Cirka 10 cookis
Tid: 20 minutter (+ 30 minutters bagetid)
Redskaber:
Spiseske
Spiseske

Teske 

Gaffel 

Skål 

Grydeske 

Skærebræt 

Urteknit 

Rivejern 

Bageplade 

Bagepapir

Det skal du bruge:
4 bagekartofler
1 stort løg (eller 2 små)
1 æg
1 tsk salt
0,5 tsk peber
Sådan gør du:
- Vask hænder
- Tænd ovnen på 200 grader
- Skyl kartoflerne
- Riv kartoflerne på et rivejern
- Kom de revne kartofler over på et rent viskestykke
- Pres saften ud af kartoflerne
- Kom nu de revede, pressede kartofler i en skål
- Pil skrællen af løget
- Riv løget
- Tilsæt revet løg til de revede kartofler
- Tilsæt nu æg, salt og peber
- Bland det hele godt
- Kom bagepapir på en bageplade
- Kom en klat af rösti massen hen på bagepladen
- Pres ned med en spiseske, og form din rösti
- Gentag til der ikke er mere rõsti blanding tilbage
- Kom dine rösti ind i den varme ovn
- Bag dem i cirka 30 minutter
- Imens ryddes op i køkkenet 😉
Når dine rösti har været i ovnen i 30 minutter, tages de ud med grydelapper.
Lad dem køle lidt af inden du spiser dem 🙂
Og så er det bare at servere dem! Spis dem som de er, eller server dem som tilbehør til aftensmaden 😛