NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Aftensmad Mindre børn

RONJA RØVERDATTER RÖSTI

Ronja Røverdatter Rösti er lækre kartoffel rösti. De smager bare meget bedre, når man selv laver dem! 😛

Antal: Cirka 10 cookis
Tid: 20 minutter (+ 30 minutters bagetid)

Redskaber:
Spiseske COPENHAGEN-Mat-Spiseske
Teske teske
Gaffel COPENHAGEN-Mat-Frokost-forret-gaffel
 Skål stor skål
Grydeske rosti-mepal-grydeske-sort
Skærebræt Skærebræt
Urteknit raadvad-urtekniv-12-cm
Rivejern Rivejern
Bageplade  bageplade-30267
Bagepapirbagepapir

Det skal du bruge:

bagekartofler PotatoPotatoPotatoPotato

1  stort løg (eller 2 små)  løg

1 æg æg

1 tsk teskesalt salt

0,5 tsk teskepeber peber

Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Tænd ovnen på 200 grader
    200 grader
  3. Skyl kartoflerne
    IMG_5555
  4. Riv kartoflerne på et rivejern
    IMG_5545
  5. Kom de revne kartofler over på et rent viskestykke
    IMG_5562
  6. Pres saften ud af kartoflerne
    IMG_5563
  7. Kom nu de revede, pressede kartofler i en skål
    IMG_5564
  8. Pil skrællen af løget
    IMG_5556IMG_5557 IMG_5558
  9. Riv løget
    IMG_5559
  10. Tilsæt revet løg til de revede kartofler
  11. Tilsæt nu æg, salt og peber
    IMG_5566
  12. Bland det hele godt
    IMG_5567
  13. Kom bagepapir på en bageplade
  14. Kom en klat af rösti massen hen på bagepladen
    IMG_5568
  15. Pres ned med en spiseske, og form din rösti
    IMG_5569
  16. Gentag til der ikke er mere rõsti blanding tilbage
    IMG_5572
  17. Kom dine rösti ind i den varme ovn
  18. Bag dem i cirka 30 minutter
  19. Imens ryddes op i køkkenet 😉

Når dine rösti har været i ovnen i 30 minutter, tages de ud med grydelapper.
Lad dem køle lidt af inden du spiser dem 🙂
Og så er det bare at servere dem! Spis dem som de er, eller server dem som tilbehør til aftensmaden 😛

IMG_5585

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.