NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Den søde tand

YANKIE COOKIES

Antal: 20 cookiesTid i alt: 45 minutter

De her Yankie cookies er så gode. Den smeltede Yankie gør dem bare ekstra lækre 😛
Overvej om du skal lave dobbeltportion. Du kan nemlig fryse dejkuglerne ned, og så bruge dem senere, når du skal have gæster 🙂

 

Redskaber Det skal du bruge
  • 2 plastikskåle
  • El piskeris
  • Grydeske
  • Deciliterbæger (dl)
  • Teske (tsk)
  • Vægt
  • 2 bageplader
  • Bagepapir
  • 150 g blødt smør
  • 1,5 dl sukker
  • 1,5 brun farin eller muscovado sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 4,5 dl hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk salt
  • 4 yankie barer (200 g)

 

Sådan gør du

  1. Vask dine hænder
  2. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn (over/under varme)
  3. Kom smør, sukker, brun farin, vaniljesukker og æg i en plastikskål
  4. Pisk det nu sammen til du får en lys og luftig masse
  5. I en anden plastikskål blander du hvedemel, natron, bagepulver og salt 
  6. Tilsæt melblandingen til smørblandingen og bland det godt sammen 
  7. Hak yankie barerne i små tern 
  8. Tilsæt yankie ternerne til dejen og bland det godt sammen
  9. Del nu dejen i 20 lige store dele, og rul dem til kugler
  10. Kom bagepapir på bagepladerne
  11. Kom nu de rullede cookies kugler på bagepladen med bagepapir 
    OBS: der skal være god plads imellem (5-10 centimeter), da de flyder meget ud, når de kommer i ovnen 
  12. Bag dine yankie cookies i 10-12 minutter til de er blevet gylden brun
    Dine cookies vil være bløde lige når de kommer ud af ovnen, men vil blive sprøde og faste, når de køler af 🙂
  13. Ryd op i køkkenet

Når dine cookies er kølet af, og køkkenet er ryddet op, er du klar til spise dine friskbagte cookies – er de ikke gode? 😀

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.