NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Til madpakken

PESTOSNEGLE

Antal: 12 pestosnegleTid i alt: 1 time

Pestosnegle er en nem, lækker snack som er genial i madpakken eller til den lille sult. 
Lav eventuelt dobbelt portion og frys nogle ned – så kan du lægge dem med i madpakken frosne, og så er de tøet op til frokost eller eftermiddagsmad 🙂

Redskaber Det skal du bruge
  • Plastikskål
  • Grydeske
  • Stegepande
  • Decilitermål (dl)
  • Spiseske (spsk)
  • Teske (tsk)
  • Dejskraber
  • Kagerulle
  • Minihakker
  • Bageplade
  • Bagepapir
  • Viskestykke

Dejen

  • 2 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 2 spsk olie (olivenolie, rapsolie eller solsikkeolie)
  • 1 dl rugmel
  • 2,5-3 dl hvedemel
  • 1,5 tsk salt
  • 2 dl revet mozzarella (skal ind i pestosneglene)

Pesto

  • 0,5 dl solsikkekerner
  • 2 dl basilikumblade
  • 1,5 dl revet parmesan
  • 1 dl olivenolie eller rapsolie
  • 1 fed hvidløg

 

Sådan gør du

  1. Vask hænder 
  2. Kom lunkent vand, olie og gær ned i en skål
  3. Rør rundt indtil gæren er opløst
  4. Tilsæt salt og rugmel
  5. Bland det sammen
  6. Tilsæt nu hvedemel lidt ad gangen indtil du har en dej, der ikke klistrer. 
  7. Kom lidt mel ud på bordet og ælt dejen i 5-10 minutter
  8. Læg dejen tilbage i skålen med et rent viskestykke over
  9. Lad den hæve i 15 minutter
  10. Imens laver du pestoen

Pesto

  1. Kom stegepanden over på blusset og tænd for middelhøj varme (7 ud af 9 på mit komfur)
  2. Tilsæt nu solsikkekernerne og lad dem riste til de er gyldenbrune 
  3. Tag dem herefter af varmen 
  4. Kom nu basilikumblade, solsikkekerner, olie, ost, hvidløg, salt og peber ned i minihakkeren
  5. Blend det hele til det har en ensartet konsistens, uden klumper 
  6. Smag til med salt og peber

Pestosnegle

  1. Drys lidt mel ud på bordet
  2. Rul dejen ud til det er en firkant på cirka 20*40 centimeter
  3. Brug en dejskraber til at fordelen pestoen ud på dejen
  4. Rul den nu som en lang pølse
  5. Skær den i 12 stykker
  6. Kom enden af pestosneglen under sig selv, så de ikke rulle ud, når de kommer i ovnen 
  7. Bag dem i 12-15 minutter 
  8. Ryd op i køkkenet 🙂

Nu er det bare med at spise sine pestosnegle 😀

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.