Antal: 12 pestosnegle | Tid i alt: 1 time |
Pestosnegle er en nem, lækker snack som er genial i madpakken eller til den lille sult.
Lav eventuelt dobbelt portion og frys nogle ned – så kan du lægge dem med i madpakken frosne, og så er de tøet op til frokost eller eftermiddagsmad 🙂
Redskaber | Det skal du bruge |
|
Dejen
Pesto
|
Sådan gør du
- Vask hænder
- Kom lunkent vand, olie og gær ned i en skål
- Rør rundt indtil gæren er opløst
- Tilsæt salt og rugmel
- Bland det sammen
- Tilsæt nu hvedemel lidt ad gangen indtil du har en dej, der ikke klistrer.
- Kom lidt mel ud på bordet og ælt dejen i 5-10 minutter
- Læg dejen tilbage i skålen med et rent viskestykke over
- Lad den hæve i 15 minutter
- Imens laver du pestoen
Pesto
- Kom stegepanden over på blusset og tænd for middelhøj varme (7 ud af 9 på mit komfur)
- Tilsæt nu solsikkekernerne og lad dem riste til de er gyldenbrune
- Tag dem herefter af varmen
- Kom nu basilikumblade, solsikkekerner, olie, ost, hvidløg, salt og peber ned i minihakkeren
- Blend det hele til det har en ensartet konsistens, uden klumper
- Smag til med salt og peber
Pestosnegle
- Drys lidt mel ud på bordet
- Rul dejen ud til det er en firkant på cirka 20*40 centimeter
- Brug en dejskraber til at fordelen pestoen ud på dejen
- Rul den nu som en lang pølse
- Skær den i 12 stykker
- Kom enden af pestosneglen under sig selv, så de ikke rulle ud, når de kommer i ovnen
- Bag dem i 12-15 minutter
- Ryd op i køkkenet 🙂
Nu er det bare med at spise sine pestosnegle 😀