Kogte ris kan bruges til mange forskellige retter. Derfor er det godt at vide, hvordan de laves đ
Antal: 4Â personer
Tid: 35 minutter
Redskaber:Â
- Gryde
- Grydeske
- DeciliterbĂŚger
Det skal du bruge:
- 4 dl ris
- 6 dl vand
- 0,5 tsk salt
Südan gør du:
- Vask hĂŚnderÂ
- Kom ris og vand ned i en gryde
- Kom gryden pĂĽ et blus – med lĂĽg pĂĽ
- TĂŚnd for varmen
- Lad det koge op, og skru straks ned for varmen
- Lad nu risene koge 30 minutter ved svag varme
- NĂĽr risene kogt, slukker du for varmen og lader risene stĂĽ i 5 minutter
Nür risene har stüet 5 minutter er de klar til at blive serveret som tilbehør til en lÌkker hovedret. Server den for eksempel til kylling i karry eller koteletter i fad, og koteletter i fad med pikantost!