Snurre Snups sød kartoffel-fladbrød er nogle lækre, sunde fladbrød. De mætter godt og kan bruges til mange forskellige ting: Spis dem til en lækker dip, eller brug dem som madpandekager til noget lækker salat og kød 😛
Antal: Cirka 10 små fladbrød
Tid: 30 minutter (+ 15-20 minutters kogetid )





Stegepande 
Bagerulle 
Paletkniv 
Tallerken
Det skal du bruge:
2 mellemstore søde kartofler (500 g)
1,5 dl ![]()
grahamsmel
(du kan også bruge fuldkorns hvedemel eller rugmel)
2 dl
hvedemel 
1 tsk
salt 
Vand 
- Vask hænder

- Skræl
de søde kartofler


- Skær
de søde kartofler ud i mindre stykker

- Kom de søde kartofler ned i en gryde


- Hæld vand i gryden til det dækker de søde kartofler

- Kom låg på gryden

- Kom gryden på et blus og tænd for varmen
- Når vandet koger, skrues ned for varmen

- Nu skal det stå i 10-15 minutter (jo større dine sød kartoffel stykker er, jo længere tid skal det koge)

Tip: For at tjekke om de har kogt længe nok, så brug en gaffel
til at stikke i de søde kartoffel stykker. Hvis gaflen går lige igennem, har de fået nok 🙂 - Hæld vandet fra ved at hælde kartoffel stykkerne ned i en si

PAS PÅ DU IKKE BRÆNDER DIG PÅ DET VARME VAND!


- Kom de søde kartoffel stykker tilbage i gryden igen bagefter

- Brug nu en stavblender
til at blende de søde kartofler


- Tilsæt grahamsmel

- Bland det hele godt rundt

- Tilsæt nu hvedemel og salt

- Bland det hele godt rundt

- Strø lidt mel ud på et skærebræt (Gør dette hver gang, du laver et nyt fladbrød)

- Tag en klat dej med en spiseske
hen på bordet

- Strø en teske
mel over den

- Brug dine rene hænder til at trykke dejen ud til et fladbrød
De må gerne være lidt tykke, ellers kan de godt gå nemt i stykker

- Læg dit færdige fladbrød på et stykke bagepapir

- Gentag til der ikke er mere dej
- Opvarm en stegepande

- Når stegepanden er varm, kommer du fladbrødet over på panden

- Steg 2 minutter på hver side
Brug en paletkniv
til at vende fladbrødene med


- Kom den over på en tallerken


- Gentag til alle fladbrødene er stegt
- Ryd op i køkkenet 😉

Nu kan du spise dine sød kartoffel fladbrød. Spis dem som de er, tag dem med på madpakke eller server dem med en lækker dip: pesto, hummus , guacamole, tzatziki eller noget helt andet 😀
Får du ikke spist dem allesammen, kan du sagtens komme dem i køleskabet og varme dem op i mikroovnen i et minut, når de skal spises 😛