Kyllinge pastasalat er en sikker vinder! Lav den til aftensmad eller spis den til frokost. Det er nemt, hurtigt og sundt. Jeg håber du er ligeså vild med den som jeg er! 😉
Antal: 4 personer
Tid: 40 minutter
Redskaber:
- Skærebræt
- Urtekniv
- Si
- Deciliterbæger
- Spiseske
- Teske
- Stor skål
Det skal du bruge:
- 2 kyllingebryst
- 1 rød peberfrugt
- 0,5 agurk
- 15 cherrytomater
- 2 dl majs (eller 1 lille dåse majs)
- 2 dl ærter
- 2 spsk olie
- 1 tsk salt
- 5 dl pasta
- 10 dl vand
Sådan gør du:
- Vask hænder
- Hæld vandet i gryden, og stil den på kogeblusset
- Tilsæt salt
- Kom låg på gryden – så koger vandet hurtigere!
- Tænd for kogeblusset
- Når vandet koger kommer du pastaen i
PAS PÅ DU IKKE BRÆNDER DIG PÅ DET VARME VAND! - Skru lidt ned for kogeblusset, så det ikke koger over. Så kommer der nemlig kogende vand ud over det hele.
- Lad pastaen koge 8-10 minutter
- Imens gør du dine grøntsager klar
- Tag ærterne og majsene (du kan også bruge dåsemajs) ud af fryseren og lad dem tø op
Pssst: du kan også putte dem 1 minut i mikrovnen 😉 - Nu skal du huske at skylle cherrytomaterne, agurken og peberfrugten
Majsene og ærterne skal ikke skylles. De er nemlig fri for snavs når de har været frosset eller er på dåse 🙂 - Når de er blevet skyllet, er de klar til at blive hakket til små stykker
PAS PÅ DU IKKE SKÆRER DIG! - Når pastaen er færdig med at koge, hælder du vandet fra i en si
- Kom pastaen over i en stor skål
- Tilsæt olien til pastaen og bland
- Bland nu alle grøntsagerne i
- Lad pastaen og grøntsagerne stå, og lav nu kyllingen
- Skær de to kyllingebryster til mindre stykker
Husk aldrig at skære grøntsager på et skærebræt, hvor du har skåret kød! - Tænd kogeblusset og stil en pande derpå (kom evt lidt olie på panden)
- Når panden er varm lægges kyllingestykkerne på
- Steg dem ca. 8 minutter – husk at vænne dem undervejs
- Ryd op i køkkenet 😉
Nu har du lavet din helt egen pasta salat – og den er mega god, fordi du har lavet den!
Du kan spise pastasalaten med pesto eller dressing, og noget brød. Måske dine hjemmebagte grovboller? 🙂