NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Aftensmad

PASTA CARBONARA

Antal: 4 personerTid i alt: 30 minutter

 

Redskaber Ingredienser

 

  • Urtekniv
  • Skærebræt
  • 1 mellemstor gryde
  • Stegepande
  • Måle teske (tsk)
  • Decilitermål (dl)
  • Køkkenvægt
  • Grydeske
  • Dørslag
  • Plastik skål
  • Tallerken
  • Køkkenrulle
  • Skål
  • 3 æg
  • 175 g revet parmesan (eller mozzarella)
  • 1 løg
  • 1,5 dl piskefløde
  • 125 g bacon tern
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk peber

Tilbehør

  • 400 g pasta eller spaghetti
  • Parmesan
  • Frisk persille eller basilikum til pynt

Sådan gør du

Pasta

  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Kom 1 liter (10 dl) vand i gryden sammen med 1 tsk salt
  3. Kom låg på gryden
  4. Tænd for varmen på højeste varme
  5. Når vandet koger, kommer du pasta i vandet
  6. Skrue ned for varmen til middel/lav varme (4 ud af 9 på mit komfur)
  7. Lad pastaen koge som vist på pasta pakken (som regel 10-12 minutter)
  8. Imens går du i gang med carbonara
  9. Når pastaen har kogt, hælder du vandet fra, ved at hælde pastaen over i et dørslag
  10. Stil pastaen til side

Carbonara

  1. Start med at komme bacon på en stegepande og tænd på middelhøj varme (7 ud af 9 på mit komfur)
  2. Steg bacon til det er blevet brunt og sprødt 
  3. Sluk for varmen
  4. Kom det stegte bacon over på en tallerken med et stykke køkkenrulle, og stil til side
  5. Hak løg fint 
  6. Slå de tre æg ud i en skål og pisk sammen
  7. Tilsæt osten
  8. Brug den samme stegepande, og tænd igen for varmen på middelhøj varme (7 ud af 9 på mit komfur)
  9. Tilsæt nu de hakkede løg og steg til de er blevet bløde og klare 
  10. Tilsæt fløde, salt og peber og bland rundt
  11. Tilsæt ægge-osteblanding, bacon og pasta
  12. Bland det hele godt sammen og rør til din pasta carbonara er helt tyk og cremet
  13. Ryd nu op i køkkenet, inden du servere din carbonara 🙂

 

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.