SKINKE/PORRE TÆRTE

Antal: 1 stor tærte Arbejdstid: 15 minutter
Bagetid: 30 minutters bagetid

Skinke/Porre tærte er en god, sund og nem ret, som kan laves af alle. Og så smager den bare fantastisk!  😛
Og så kan du endda både spise den til frokost og aftensmad.

Redskaber Ingredienser
  • Deciliterbæger
  • Spiseske
  • Teske
  • Gaffel
  • Grøntsags kniv
  • Lille skål
  • Piskeris
  • Stegepande
  • Tærteform

Tærtedej

  • 1,5 dl grahamsmel
  • 2 dl hvedemel
  • 0,5 dl olivenolie
  • 1 dl vand
  • 1 tsk salt
    Pssst, du kan også bare købe din grove tærtedej færdig i supermarkedet 😉
Fyld
  • 3 porrer
  • 1 pakke (150 g) skinketern eller strimler
  • 5 æg
  • 3 spsk hytteost eller creme fraiche 
  • Lidt salt og peber

Sådan gør du

Tærtedej
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Tænd ovnen på 200 grader
  3. Grahamsmel, hvedemel, olivenolie, vand og salt blandes sammen
  4. Ælt dejen til du har en ensartet masse
  5. Smør en tærteform med smør eller olie
  6. Pres dejen ud i tærteformen
  7. Stik huller i tærtedejen med en gaffel
  8. Nu skal tærtedejen forbages i 10 minutter i ovnen – imens kan du lave fyldet
    taertedej
Fyld
  1. Skær porrerne ud i tynde skiver – skær op til hvor porren bliver grøn
  2. Steg porrerne på en opvarmet pande med olie på
  3. Når porrerne er blevet bløde, tages de af varmen
  4. Nu piskes æg, hytteost, salt og peber sammen til en luftig masse
  5. Når tærtedejen har været i ovnen i 10 minutter, tages den ud
  6. Fordel porrer og skinketern ud på tærtedejen
  7. Nu hældes hytteost/æggeblanding ud over porrerne og skinketernene
  8. Bag tærten ved 200 grader i 25-30 minutter
  9. Imens ryddes der op i køkkenet 😉

Nu er tærten klar til at blive spist. Server den evt. med en grøn salat 🙂
Får du ikke spist den hele, kan du sagtens tage resterne med i madpakken dagen efter!

 

print

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.