Tid: 15 minutter |
Chiliolie kan bruges til rigtig mange forskellige ting – til salater, i pitabrød, på din pizza, på din pasta ret… ja, faktisk til nærmest alt (også kun næsten 😉 ). Det smager fuldstændig som det til chiliolie du kan købe til din shawarma – og så er det endda mega nemt at lave! 😀
Redskaber | Ingredienser |
|
|
Sådan gør du
- Vask hænder
- Kom chiliflager og vand i en lille gryde
- Tænd for blusset, og lade det koge op mens du rører rundt
- Når vandet er fordampet, slukkes for varmen
- Tilsæt tomatpuré, hvidløg, spidskommen, kanel, salt, citron og sukker
- Bland det hele godt rundt
- Tænd for varmen igen, så det hele koger op mens du rører rundt
- Når det har kogt op, slukkes for varmen igen
- Smag nu din chili blanding til. Er den for stærk, tilsættes noget mere tomatpuré og evt. lidt mere sukker.
- Kog den op igen.
- Når den har kogt igen, slukkes for varmen
- Lad det nu stå og køle af
- Når chili blandingen har kølet af, tilsætter du 1 dl rapsolie
- Bland det hele godt rundt
- Kom chiliolie ned i et glas med låg
- Hæld resten af olien ud over
Nu er din chiliolie klar til at blive brugt til alle mulige lækre retter. 😛