Antal: 4 portioner | Tid: 30 minutter |
Kartoffel/Porre suppe er en vinder herhjemme i de kolde vintermåneder! Det er dejligt nemt at lave, og smager bare godt. 😀 Skulle du have nogle rester af rugbrød eller et andet brød, kan du selv lave lækre croutoner ud af det ved bare at skære i tern og stege i olie på en pande, og tilsidst drysse med salt 😛
Redskaber | Det skal du bruge |
Skærebræt
|
Topping:
|
Sådan gør du:
- Vask hænder
- Vask kartofler og porrer
- Halver kartoflerne
- Hver halvdele deles i 3 stykker
- Skær enderne af porrene
- Skær porrerne i skiver (1,5 cm tykke)
- Kom vand ned i gryden
- Smuldr grønsagsbuillon terningen ned i gryden
- Kom kartofler og porrer ned i gryden
- Hvis vandet ikke dækker kartoflerne, hældes lidt mere i
- Sæt gryden over på blusset, og tænd for det
- Kom låg på gryden – så koger vandet hurtigere
- Når vandet koger, skrues ned for varmen
- Lad nu kartoflerne og porrerne koge i 15-20 minutter
Tip: Du kan teste om de er færdige, ved at stikke en gaffel ned i kartoffel. Hvis de er nemme at stikke i, er de færdige 🙂 - Når de har kogt længe nok, tages gryden af varmen
- Brug nu en stavblender til at blende det hele til suppe
- Stil suppen tilbage på svag varme
- Kom panden over blusset og tænd for varmen
- Kom bacon ternene over på panden
- Steg bacon ternene til det er brunt
Nu kan de suppe serveres med bacon tern, rugbrødscroutoner eller almindelige croutoner som topping, og nydes med et stykke lækkert brød. Og er suppen for varm, kan du komme en klat creme fraiche på. Mums! 😛