NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Aftensmad

KARTOFFEL/PORRE SUPPE

Antal: 4 portionerTid:  30 minutter

Kartoffel/Porre suppe er en vinder herhjemme i de kolde vintermåneder! Det er dejligt nemt at lave, og smager bare godt. 😀 Skulle du have nogle rester af rugbrød eller et andet brød, kan du selv lave lækre croutoner ud af det ved bare at skære i tern og stege i olie på en pande, og tilsidst drysse med salt 😛

Redskaber Det skal du bruge

Skærebræt
Urtekniv
Teske
Gryde
Grydeske
Stavblender
Pande

 

 

  • 3 store bagekartofler, eller 6 almindelige kartofler
  • 3 porrer
  • 1 L vand
  • 1 tsk salt
  • 1 grøntsagsbuillon terning
Topping:
  • 1 pakke bacontern
  • Grovbrød – brug eventuelt dit hjemmebagte grovbrød 🙂
  • Rugbrødscroutoner
  • Creme fraiche

Sådan gør du:

  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Vask kartofler og porrer
  3. Halver kartoflerne
  4. Hver halvdele deles i 3 stykker
  5. Skær enderne af porrene
  6. Skær porrerne i skiver (1,5 cm tykke)
  7. Kom vand ned i gryden
  8. Smuldr grønsagsbuillon terningen ned i gryden
  9. Kom kartofler og porrer ned i gryden
  10. Hvis vandet ikke dækker kartoflerne, hældes lidt mere i
  11. Sæt gryden over på blusset, og tænd for det
  12. Kom låg på gryden – så koger vandet hurtigere
  13. Når vandet koger, skrues ned for varmen
  14. Lad nu kartoflerne og porrerne koge i 15-20 minutter
    Tip: Du kan teste om de er færdige, ved at stikke en gaffel ned i kartoffel. Hvis de er nemme at stikke i, er de færdige 🙂
  15. Når de har kogt længe nok, tages gryden af varmen
  16. Brug nu en stavblender til at blende det hele til suppe
  17. Stil suppen tilbage på svag varme
  18. Kom panden over blusset og tænd for varmen
  19. Kom bacon ternene over på panden
  20. Steg bacon ternene til det er brunt

Nu kan de suppe serveres med bacon tern, rugbrødscroutoner eller almindelige croutoner som topping, og nydes med et stykke lækkert brød. Og er suppen for varm, kan du komme en klat creme fraiche på. Mums! 😛

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.