Pocahontas pizzasnegle! Mmm, glæd dig til du har lavet dem. De smager altså bare godt! 😀 Og gode både som snack og til madpakken.
Antal: 16 pizzasnegle
Tid: 30 minutter (+ 45 minutters hævetid og 20 minutters bagetid)
Skærebræt
Brødkniv
25 g gær (0,5 pakke)
3 dl lunket vand
1 tsk salt
Fyld
2 dl flåede tomater
2 spsk tomatpuré (eller 0,5 af de store dåser)
1 tsk salt
4 dl skinkestrimler
- Vask hænder
- Kom gær ned i en skål
- Tilsæt vand
- Bland til gæren er opløst
- Skyl gulerødderne
- Riv gulerødderne
- Tilsæt revet gulerødder i skålen med gær
- Tilsæt salt
- Tilsælt rugmel 1 dl ad gangen
- Bland det hele godt rundt
- Tilsæt hvedemel 1 dl ad gangen
- Bland det hele godt rundt
- Når du ikke kan blande med grydeskeen, bruger du dine rene hænder
- Kom et viskestykke hen over skålen med dejen
- Stil skålen et lunt sted i 45 minutter
- Imens dejen hæver, laves fyldet
Fyld
1. Bland flåede tomat og tomatpuré i en skål
2. Tilsæt oregano
3. Tilsæt salt
4. Bland din pizzasauce
5. Bland skinke og ost i en anden skål
Pizzasnegle
1. Tænd ovnen på 200 grader
2. Når dejen har hævet i 45 minutter, ruller du den ud til en firkant – den skal være ca. 1 cm tyk
3. Fordel din pizzasauce ud på dejen
4. Fordel nu din skinke/oste blanding oven på pizzasaucen
5. Rul dejen sammen til en roulade, og kom den over på et skærebræt
6. Skær din roulade i 2 cm tykke skiver
PAS PÅ DU IKKE SKÆRER DIG PÅ DEN SKARPE KNIV!
7. Fold enden af sneglen inden under pizzasneglen
8. Kom bagepapir på en bageplade
9. Kom dine pizzasnegle hen på bagepladen med bagepapir
10. Når ovnen er varm kommer du dine pizzasnegle i ovnen
11. Bag dine pizzasnegle i 20 minutter
12. Imens ryddes op i køkkenet 😉
13. Når dine pizzasnegle har bagt 15-20 minutter, tages de ud af ovnen
Når dine pizzasnegle har kølet lidt af, er de klar til at blive spist, eller til at komme med på madpakken 😛