Blødkogte æg smager skønt, de mætter godt, er super sunde og nemme at lave – mums! Og så indeholder de en masse protein, så vi bliver store og stærke 😀
Antal: 2 blødkogte æg
Tid: Cirka 10 minutter
Redskaber:
- Lille gryde
- Spiseske
Det skal du bruge:
- 2 æg
- 4 dl vand
Sådan gør du:
- Vask hænder
- Kom vand over i en lille gryde
- Tænd for blusset
- Sæt gryden på det tændte blus
- Kom låg på gryden – så koger vandet hurtigere
- Når vandet koger, bruger du en spiseske til at komme æggene ned i det varme vand
PAS PÅ DU IKKE BRÆNDER DIG! - Skru lidt ned for varmen
- Æggene skal nu koge i 6-7 minutter
- Når æggene har kogt, hældes vandet fra
- Skyl eventuelt æggene med lidt koldt vand
Nu er din blødkogte æg klar til at blive spist. Spis dem med et stykke rugbrød, et stykke grovbrød, en gulerods grovbolle eller noget helt andet 😛